My year 2010.

(Detta inlägg kommer att byggas på med tiden, så ni får skrolla ned om ni vill se om jag skrivit något mer för stunden)2010 skulle jag vilja beskriva som året när jag mer och mer insåg vem Jag, Angelica, verkligen är.
Jag har nog aldrig utvecklats så mycket som person som jag har gjort detta år, eller vart så stark i mig själv som jag är just nu. Och det är först under detta år jag insett att man alltid ska prioritera sig själv i första hand före någon annan. Det har även vart ett år fullt med nya härliga upplevelser, och jag har verkligen fått vart med om många häftiga saker! Mitt halvår i NZ, Peace and love, Sonisphere, bartenderutbildningen, skogsröjet, mina sex olika jobb detta år, london, skärgården, Getaway rock, Asienresan etc. Jag har levt livet ända ut i fingerspetsarna varje dag. Varje månad. Jag har även vart riktigt flitig med kameran, så de bilder ni ser nu är verkligen ett utval. Under hela detta år har jag ju även skrivit i denna blogg. Så vill ni se mer bilder från en viss period är det bara att kolla i arkivet som ni finner på vänstra sidan.


Mitt år 2010 inleddes äntligen i mitt älskade Nya Zeeland som jag hade gått runt och saknat i ett år. 1 December 2009 tog jag mitt pick och pack och drog dit med ett års work and holiday visa. Jag hade precis köpt min första bil och jobbat någon vecka på en körsbärsodling innan nyårsaftonen kom. Jag hade även bott 30 dagar i min bil. När jag menar bott, så menar jag att vi inte hade någon annan bostad än vår bil. Vi åt, sov, läste bok, satt vid datan och borstade tänderna i den. Duschade gjorde vi på offentliga toaletter. En enorm frihet skulle jag vilja kalla det. Någon gång i mitt liv ska jag defenetivt göra om detta! I början utav 2010 inledde jag även en vänskap med min resekamrat som jag hade lärt känna via internet. En vänskap som jag trodde skulle hålla livet ut. På vardagarna bodde vi i bilen på körsbärsodlingen och på helgerna packade vi ihop allt och körde bilen till Queenstown och festade gärnet. En underbar tid, då vi även lärde känna många nya trevliga människor!
Sedan gick allting väldigt fort.
Någon gång där runt December, Januari hittade vi tillslut ett rum i Queenstown i ett stort gult hus som vi kunde hyra billigt i ett kollektiv med massa andra ungdommar. Och vi lyckades även få ett jobb på ett fyr/femstjärningt hotell som hotellstäderskor med ett underbart skönt arbetsteam! Nyårsafton och julafton spenderade vi med massa sköna ungdommar med pumpande musik på stranden och i värmen! Om vi säger såhär. Queenstown is the fucken place to be runt nyår! Ungdommar åker dit från hela landet och campar för att vara där, och det känns som om hela staden förvandlas till en enda stor dansfestival!

 Nedan följer tre bilder på vårt arbetsteam. Killen utan tröja var vår boss, haha.


Våra husregler som vi först garvade åt när vi såg dom men som seriöst sedan nästan följdes till punkt och pricka.


THE famous fergburger.


Sedan kom februari och den månaden inledde vi med att dra och se ACDC uppe i Wellington. Att se ACDC live hade vart en stor dröm sedan många år tillbaka så dessa biljetter hade jag bokat flera månader innan när jag då befann mig i Sverige. Vi tog bilen och körde konstant i ett dygn. Var helt jäkla mörbultade när vi kom fram. Väl där fick vi bo hos en jättetrevlig svensk familj i deras hus. Resten av februari gick åt till att festa, festa, festa och festa. Och juste pierca mig, bada, jobba, och göra världens högsta canyonswing hann vi med också! Sedan fyllde jag ju 21 år också och hade världens grymmaste födelsedagsfest! Snacka om tempo!In the burning heart, the unmistakable fire.

 

I'm right where i want to be.

Hola guys! Har haft en toppenjul här hemma. Av mamma, syrran och mormor och morfar fick jag en Bon Jovi weekend till Finland i sommar, en döskalle skål, röda satinlakan, bruce springsteens senaste platta samt ett smycke från Laila Bagges kollektion Rock By Sweden. Awesomeness! Och igår firade jag jul tillsammans med Sara Jacket och fick ett nagellack och en ny bh. Hon tycker jag behöver det, liksom alla andra. Alla mina bh:ar sitter ihop med en säkerhetsnål. Hahaha. Och nu ska jag iväg och fira jul med resterande släkt på min andra sida eftersom mina föräldrar är skilda. Så nu blir det med släkten på pappas sida. Mys!

Juste igår drog jag och Jacket till Harrys efter vår lilla minijul också. Kul att man ser ut som en solariekärring bredvid henne. Kan man typ få bli blek nu?Haha seriösa bilder.....  och snygg frilla man hade ^^ Blev kanske lite för många jack och julmust? haha. Awesome night anyways, även fast jetlagen gjorde att man kändes sig lite smågroggy.

FEELS GOOD TO BE HOME!!


Förövrigt lyssnar jag mig sönder på denna klassiker för tillfället. Repeat är bara förnamnet.

Thin Lizzy - Dancing in the moonlight

Sitter med hardcore superstars signade cdskiva i min hand - I'm finally home!!!

Det var en jävligt trött och sliten Hanky som anlände till Arlanda, och det mycket senare än väntat. Värsta flygresan hem någonsin! Mitt första flyg var försenat vilket gjorde att jag missade mitt anslutningsflyg i Bangkok! Satt fast där ett bra jävla tag och var tvungen att punga ut en helt ny jävla biljett. Men nu är jag hemma i snön och kylan, och det känns helt underbart! Det första jag gjorde var att jag blåste in luft i lungorna och blåste ut ett stor vitt moln av luft och skrattade högt. Underbart! Ni måste tycka jag är knäpp eller något, men senast jag hade en rejäl vinter var ju för två år sedan, och då var jag inte ens hemma på julafton. Så, det ska bli så gött att vara hemma över julen nu! Fira en riktigt jul med familjen, med vit snö utanför fönstret och med svensk julmat.

Har redan hunnit träffa Sara Jacket också, asnice! Dock var hon ju snorsjuk så satt mest och catchade upp och försökte slå in julklappar. Läs: försökte. Jag är sämst på att slå in julklappar, har inte tålamodet. Får damp när tejpen bara rullar in i sig själv och pappret blir helt knögligt. Neej, det där överlät jag åt Jacket. Sedan hann jag träffa Yasmina en snabbis, så vi käkade lite julmat med min familj. Som sagt, UNDERBART att vara hemma! Och på lördag blir det förmodligen Harrys, om Jacket kryat på sig lite. PROPPA I DIG APELSINER NU JACKET FÖRFAN, OK!!?

WOOP WOOP. Med hardcores nya platta på högsta volym så ska jag återgå till att städa rummet nu! Måste göra det lite "julfint", tycker mamma. Lägger in lite pics från tiden på Phi Phi Island - OM jag ska tillbaka! Haha, ta första bilden med en gnutta ironi. Resterande bilder är ju liksom fett seriösa!


Tyvärr körde dom ju ingen rockmusik för fem öre på phi phi, så därför har denna låt fastnat i mitt huvud istället. Denna låt dansade vi till på stränderna  med en buckets i vardera hand verenda vareviga underbara kväll."Du har en slashtröja på dig, vi har en affisch på honom ovanför sängen och nu måste vi lyssna på han också?"^^

LIFE IS BEAUTIFUL. MERRY FUCKIN CHRISTMAS TO YA'LL. OVER AND OUT.
UPDATE: WHITESNAKE TILL SWEDEN ROCK. MIN JULAFTON ÄR REDAN FULLÄNDAD!!!!!!!!!!!!!!!! TACK OCH FUCKIN BOCK.

Life will always be a Destination Unknown.

Det ar med blandade kanslor som jag skriver detta inlagg. Om nagra timmar lyfter flyget fran Kuala Lumpor, Malaysia. Ska bli sa javla gott att fa komma hem till huddinge och traffa varldens basta mamma och kissar och alla underbara alskade vanner som vantar pa mig dar hemma!! Och komma tillbaka till sverige och komma in i rutinerna igen! Har ju galet nog tom saknat jobbet nu nar jag vart borta!

Dock sa har ju dom har veckorna vart sa javla underbara!! Det finns inget jag alskar mer, an att resa. Hela jag blir som en ny manniska sa fort jag far komma utomlands! Tre lander har vi hunnit med under denna resa. Kambodja, Thailand och Malaysia, Och alla tre har verkligen haft sina for och nackdelar. Den veckan jag kommer sakna mest ar dock den pa phi phi. Alla andra dagar var verkligen toppenbra! Men dom sju dagarna pa phi phi var HELT JAVLA FANTASTISKA (ursakta spraket). Ni vet sa dar javla fantastiska sa man borjar att bola bara man tanker pa att man lamnat stallet?!! Dock tanker jag defenetivt atervanda! Forhoppningsvis redan nasta host! Resterande delar utav Thailand lockar inte alls sarskilt mycket... men livet phi phi... Shit vilken o! Inte bara for att den ar vacker, utan allt annat som ocksa var sa jakla bra. Manniskorna, klubbarna, shoppingen, musiken, maten.. stamningen pa hela on.. ja allt!!!

Idag har jag forresten gaddat mig! Kom pa denna tatuering en dag nar jag lag pa stranden. Fick upp hela iden i huvudet och efter en minut hade jag bestamt mig exakt for hur jag ville gora den. Bokade nasta dag. Dock var ju den thailanderna sa javla trog sa bokade en tid har i Kuala Lumpor istallet. For manga manniskor kanske dessa tva ord inte betyder sarskilt mycket och nagra kommer sakert bara att komma att tanka pa laten Destination unknown nar man ser den. Men for mig betyder den saa mycket mer. Ni som kanner mig, utan och innan, kommer formodligen forsta syftet med den. Andra formodligen inte. Men det skiter jag i - for jag alskar den!!!


(fan man kanske skulle fraschat till fotterna lite innan man tog bilden? hahah)


Going back to the corner where I first saw you,
Gonna camp in my sleeping bag not I'm not gonna move.
Cos if one day you wake up and find that your missing me,
And your heart starts to wonder where on this earth I can be,
Thinking maybe you'd come back here to the place that we'd meet,
And you'd see me waiting for you on the corner of the street.OM DET AR NAGON SOM VILL DRA OCH SASONGA PA KOH PHI PHI NASTA VINTER SA AR DET BARA ATT LAMNA IN EN INTRESSEANMALAN!!!!!!!!!!!!!!!


Ni ar forresten varmt valkomna att borja terrorringa och smsa mig imorgon (tisdag) 18.25 for da ar jag namlingen i SVERIGE igen!!!! Dock har min sota mamma bokat en natt pa Hilton hotel dar vi bara ska chilla over en dag, sa kan inte ses forens onsdag! Men annars sa ar det bara att borja boka upp mig nu igen kara vanner ;) Lots of hankylove.

The good and the bad?

Hello. Systrarna Tude** har.  Vaknade nyss upp med ett rum som sag ut som helvetet sjalv och med en redig bakfylla. Sag ut som tva invalider som gick och kakade lunch nyss, syrran har strackt laret i natt och jag har typ ramlat och skadat knat. Efter en lunch madde vi lite battre. Las: lite. Gick upp och lade oss och vilade en stund och nu sitter vi och fixar med usbminnet. TALAMOD AR EN BACKPACKERS BASTA VAN. Borde egentligen lagga oss pa beachen. Inte ett moln sa langt ogat nar. Hade tankt kora parasailing idag ocksa. Men ja, i och med dagens tillstand sa far vi nog skjuta upp det. Har traffat fyra asskona grabbar fran Malmo som vi hanger med. Kanske anledningen till att det sparade lite igar ocksa? Vill aldrig aldrig aldrig lamna Phi Phi. Kommer sakna detta stalle galet mycket. Och batturen igar var alldeles fantastisk.


MAN, I'M JUST LIVIN MY LIFE THERE'S NOTHING CRAZY ABOUT ME!

Bade min och syrrans usb minnen fungerar inte.... Hoppas man kan fa tillbaka alla bilder!!! Far kopa nytt usb minne ikvall och testa.. Suck. Bild tagen for en halvtimme sen typ. Ni hittar syrran dar i havet typ. Nu drar vi ut pa en battrip iaf, ska bl a fa se inspelningsplatsen dar filmen The beach spelades in. Hade en sjuhelvetes javla natt. Seriost. vaggarna skakade och jag horde tom igenom musiken och alla ljud fran bargatan aven fast jag hade ipoden pa hogsta volym. Syrran hade oronproppar men kunde inte heller somna. Forestall er att stalla en sang bredvid en bar med pumpande musik. Vaggarna har ar ju fan gjorda av lov eller natt. Baren stangde kl fyra. Da somnade vi. Och vi som stannade hemma denna natt bara for att kunna fa vara utvilade och komma bort fran allt festande! Vi bor en meter fran bargatan. Det insag man ju inte nar man anlande hit och klockan var tio pa formiddagen. Da var allt tyst som musen. Men sen nar klockan blir tio kan man inte ens titta pa teve for att man inte ens hor vad dom sager pga allt ljud. Jag overdriver inte nar jag sager att sangen och tavlan ovanfor sangen skakade utav baren bassystem som ligger bredvid oss. Nej blir fan till att festa ikvall sa man slipper hora pa skiten.

Forovrig lever vi livet har pa phi phi! Har festat varje natt har, ja utom denna da. Dansa pa strander en meter fran havet kan vara bland det basta som finns!!!! Staller in lite grejer i Malaysia som vi hade planerat bara for att fa stanna har lite langre! Har tom drommar om att sasonga har nasta vinter. Sadan javla underbar o! Narmare paradiset kan man inte komma!!!!!! KOH PHI PHI <3


My pain, your thrill. Your thrill, my pain?

Vafan nu hann jag inte blogga den har gangen heller. Nar man maste svara pa mejl sa bara rinner tiden ivag har pa cyberspace. Har haft en sjukt underbar dag, speciellt om man jamfor med gardagen som var totally shitty! Ridit elefanter, paddlat kannot i djungeln, klappat apor, akt flying fox med mera! Sjukt sweet. Har massa bilder men hinner som sagt inte fa upp dom. Darfor far ni bara en trookig bild fran en utgang far nagon dag sen.Btw, checka in denna karlekshyllning jag fick utav min rocktant sara jacket, my white trash queen rodtott.
ALL MY LOVE TO HER <3

You gotta live like you're on vacation.RIGHT HERE, RIGHT NOW.

Nu blir det lite hopp har, kommer tillbaka till Cambodia sen, har mer att beratta dar ifran ;) Befinner nu oss i alla fall pa paradison Koh Tao. Helt underbart, Kritvita strander, korallblatt vatten och stralande sol! Vet inte om man kan begara sa mycket mer? Eller jo syrrans branna vore ju nice. Fyfan kanner mig blekar an blekast att komma ner och mota syrran som vart utomlands i snart tva manader... Men ja, annars inte sa mycket att klaga pa.. I morgon drar vi vidare till partyon Koh Phangan woop woop!!!

Pics tagna for en-tva timmar sen!

Btw, sa lyssnar jag pa denna lat 24/7. Den ar sa grymt javla bra.

Cambodia - Angkor Wat, Tomb Raider temple and other temples.

Morgonen dar efter stod vackerklockan pa 04.00. Tillsammans med Dan fran NY sa skulle vi kora ett heldag med tempel! Tog en tuktuk mitt i natten for att fa se dom forsta solstralarna vid Angkor Wat. Bade jag och syrran hade hort manga som rekommenderat att se Angkor Wat vid Sunrise! Sa 05.00 befann vi oss vid templet, efter en lang och kall tuktuk fard. Ah vilken vacker syn sen da! Helt underbart vackert! Efter soluppgangen sa drog vi in till Angkor Wat, precis nar alla andra turister drog tillbaka till stan for att sova och kaka frukost. Sa vi hade Angkor Wat nastan helt for oss sjalva i morgondiset. Svart att forklara kanslan nar man sprang runt dar, vi tre helt sjalva bland flera tusen ars gamla templen och med regnskogen runt omkring oss! Men det var verkligen helt magiskt. (Historianord som jag ar) sa var detta en helt oforglomlig upplevelse! Jag, syrran och Dan sprang runt med en liten minifakta bok om alla templena och bara sog at oss all fakta om som gick att fa.

Nedan foljer nagra bilder fran Angkor Wat:Efter det drog vi vidare till tempel nummer tva, Angkor Thom, aven kallat Tomb Raider templet.
Ar ett stort fan av Tomb Raider filmerna anda sen pappa tog med mig och syrran och kollade pa dom pa bion, och kopte tevespelet till oss. Sen har jag ett svagt minne av att jag, pappa och syrran har sprungit runt i olika parker i huddinge och lekt tomb raider haha.... sa att fa springa runt i det har templet sjalv in real life kandes javligt sjukt! Fortfarande knappt nagra turister dar for att vi var sa tidiga, vilket var najs!Nordsystrarna ahaha


Efter det sa akte vi i alla fall tillbaka till hostelet for att ladda energierna och kaka lite lunch, men efter en timme drog vi tre tillbaka igen och korde ytterliggare nagra tempel i hettan! Var ju seriost fyrtiograder da, sa att bestiga hoga tempel var inte det lattaste! Svimfardig var bara fornamnet.. Ett tempel vart att namna ar i alla fall Bayon. Ett tempel med flera hundra leende stenansikten overallt!
Efter det dar templet fortsatte vi med nagra till tempel som jag dock inte orkar visa har... Och juste, om ni undrar varfor ja har sa mycket klader pa mig trots 40 graders varme sa ar att det pga man var tvungen att bara tackande byxor och nagot som tackte axlarna for att ga in i vissa religosa delar av templet ^^ Men fyfan vad jag svettades den dagen. Minst en liter, skojar inte. Och drack nog minst fem liter. Fick en ny vattenflaska i varje tempel som vi gick in i av var tuktuk forare... haha sota han. han korde ju runt oss heeela dagen som var privatchauffor! Pa kvallen ville alla pa hostelet att vi skulle dra ut med dom, men nordar som vi ar, sa valde vi att ata popcorn, dricka mangoshake och kolla pa tomb raider filmen i vart teve rum pa hostelet. Haha fyfan vad nordigt. En lordag kvall liksom ^^ Ja ja men har i thai blir det andra bullar! I vart fall, en toppen dag jag aldrig kommer glomma! Synd att pappsen, eller morfar inte var med bara 8-) ni hade gillat det!

Cambodia - the floating village and flooded forest

Sorry for jaklig kass uppdatering. Men har verkligen haft fult upp sedan vi lamnade Bangkok. Anlande till Cambodia efter flera timmar i en liten minibuss. Blev slussade over boarden mellan thai och cambodia som nagot jakla boskapsdjur. Fick sen hoppa pa en annan buss for att sen byta till en taxi och slutligen till en tuktuk. Kandes i princip som att man gjorde nagot olagligt. Ja sen vet ni ju att tuktuk foraren korde oss till fel hostel. Men det har jag redan berattat. Forsta kvallen vi anlande till hostelet sa larde vi i alla fall kanna en London-bo (Victoria), en hollandare (Irene) och en annan tjej fran Canada. Vi fem bestamde oss i alla fall for att dra ut pa en tur till the floating village and flooded forest morgonen darpa. Ar verkligen glad att jag och syrran orkade palla oss upp sa tidigt pa morgonen, for det ar verkligen ett minne for livet!

Borjade med en lang fard, med fem brudar inklamda i en liten liten tuktuk, akte i over en timme innan vi kom fram. Men vi hade massa att prata om och vi hade en fantastisk utsikt att titta pa. Vi blev utkorda allt langre ut fran staden. Folk bodde i hyddor utan elektrisitet och rinnande vatten. Kor och manniskor bodde under samma hyddor. Barn satt och lekte i leran. Skolbarn med uniform som kom cyklandes och vinkade, etc. Vad som anda var sa underbart att se var att  dom sag ut att vara mycket lyckligare an flertalet manniskor vi sett pa denna resa. Men sedan ar det Kambodjanska folket kanda for att vara "det leende folket". Kanner att min svenska inte ar pa topp for tillfallet, men kanner mig lite smatt stressad nar jag skriver det har blogginlagget.. Vore trevligt att lagga sig innan midnatt. I alla fall. Val framme sa hoppade vi pa var bat som skulle ta oss runt i the floating village. Var chauffor var typ atta ar gammal. Kandes sakert.

Sedan akta vi i alla fall runt dar i byn, som lag ovanfor vattenytan. Var skithaftigt att se hur manniskor verkligen levde ett normalt liv i dom dar hyddorna.. Hur dom hissade ner hinkar i vattnet for att fa dricksvatten, hur dom hade sin mat (levande grisar) i burar som flot pa vattnet, hundar som levde i hyddorna som flot pa vattnet, barn i skoluniform som tog bat till skolan etc. Folk vinkade at oss och var allmant glada att se oss. Verkade inte som om det var nagon direkt turistattraktion vi hade hamnat pa. Utan vi var i princip dom enda turisterna som akta runt dar. Hela formiddagen gick, och efter ett tag kom en tant med tva ursota barn farandes pa en mindre bat och fragade om vi ville aka med dom in i the flooded forest. Sagt och gjort. Vi hoppade pa baten och akte runt i den i en timme kanske. Jag var nog mest fascinerad av ungen som satt framfor mig. SA SOT!! Gav han mitt armband... Och hans storestyrra som var typ fyra-fem ar var ocksa jattesot!! Och mamman gav oss blommor som hon hade plockat! Nej verkligen en toppendag! Kom hem runt fyra till hostelet och bestammde oss sen for att cykla till Angkot Wat med Ireene fran Holland samt med Dan fran NY som vi larde kanna samma eftermiddag. Tyvarr ar dom bilderna forsvunna for nagon javla pissfitta oppnade upp min backpackerrygga och snodde min externa harddisk. Men i alla fall. Tog val runt 40 min innan vi kom fram till Angkot Wat, och vilken harlig syn! Sa haftigt. Tempel overallt, och en helt underbar solnedgang! RSS 2.0