Happy new year darlings!

Nyår är överskattat enligt mig. Dock hade jag ett riktigt bra och ett väldigt oförglömligt nyår och tolvslag!

Men nu lämnar vi ett grymt år 2009 och välkomnar ett ännu bättre år 2010! Wooho. Känner på mig att detta kommande år kommer bli fullt med oförglömliga minnen och kanske t om ännu bättre än år 2009. Går det ens? 

Kommer nog göra ett inlägg med en resumé av år 2009 någon gång under veckan. Nya Zeeland x 2, Hultsfred, Isle of wight, Brighton, London, Barcelona, Yxlan, Snow Patrol osv. Ja herregud. You gotta love life! 

Nyårslöften är inget för mig. Eller jo ett riktigt självklart: Lev livet ända ut i fingerspetsarna, och älska & ta vara på varje dag du har möjlighet av leva på denna underbara jord!Gott nytt år alla mina älsklingar! Hoppas ni får ett grymt nyår var än i världen ni befinner er!


Vacker är den som reser sig, som vågar tro. Som törs ett ja i alla nej, som vågar bygga bro.

Nu måste även denna lilla nattuggla gå och lägga sig. Klockan närmar sig ett här. Kommer bli en lång dag imorgon eftersom att det är nyår. Kommer säkert inte hamna i säng förens runt fem-sex på morgonen. Mjao. Jag och gabbi har gått runt och tyckt vi vart bleka, fram tills vi såg bilderna från igår. Vi har nog fått en del färg ändå.. Blir fint till den vita tunikan imorgon. Åh, can't wait att få tvätta av mig smutsen, det fettiga håret och sätta på mig nyårsblåsan och få sminka mig för första gången på ca en vecka..
Dagens låt: Ulf Lundell - Isabella.

Vill döpa mitt barn (om jag ska ha något dvs) till Isabella. Bara för att jag älskar den låten och texten så himlans mycket!

Ps. Om det är någon som vill skypa/prata med mig på msn så kommer jag förmodligen vara online någon gång under 18.00-24.00 ikväll, svensk tid, onsdag. Ds.

Nej nu säger jag God natt.


For lifetime.

Om jag gifter mig, så är det på ett villkor. Jag kommer aldrig ta killens efternamn. Han får anpassa sig i sådana fall. Tänker inte skriva ut mitt efternamn här. För då kommer det komma upp på google. Men jag är en Tu***nare for life, det säger jag bara!Bilden togs på min avskedsfest. Alla Tu***enare vid liv samlade. Tittar på den ofta här borta.


I'm so sorry that I put your heart on fire, but I love you too.

Finally all alone with some good shit music in my ears. Jag är verkligen en riktig nattmänniska. Alla, och då menar  verkligen alla i hela lägret har gått och lagt sig. Själv sitter jag alldeles ensam i vårt tv-rum och lyssnar på min käraste mp3. Raised fist, In flames, Volbeat, The misfits, och Seether har jag lyssnat på ikväll. Men mest av allt spelas mina grabbar. Dope. Åh sådan kärlek till dom. Det var kärlek vid första öronblicket, haha. Hörde dom först i september. Har nog inte gått en enda dag sedan dess som jag inte lyssnat på dom. Alla deras 30 låtar har gått på repeat i över fyra månader nu. Love them.Har sådan magsmärta så vet inte ens vad jag heter. I snart två veckor har jag levt på alvedon och ipren. Ber till gud varje kväll att det ska gå över snart. Ja ärligt, jag ber till gud med knäppta händer. Därför jag är uppe nu, kan inte somna med alla dessa magsmärtor. Ligger bara och kvider. Tycker synd om Gabbi som måste stå ut med mig. Ligger mest och är tyst och håller mig om magen hela dagarna. Men jag tänker inte klaga, för jag är i Nya Zeeland. And i'm lovin it! Imorgon är det nyårsfirande i Queenstown, och det var länge sedan jag var så taggad! Hoppas på en julaftonsrepris. Har dessutom inhandlat mig världens finaste vita tunika till nyårsaftonen. Åh blir nog fint när man har fått lite färg. När man handlade nyårsblåsan kändes det snarare som om man köpte midsommarklänningen. Hängde bara massa blommigt och ljusa sommarfärger i provhytten. Men jag klagar inte, älskar att handla sommarklänningar! Alla ni som känner mig vet ju att jag är ganska obsessed vid sommarklänningar.. Nu har jag i alla fall ytterliggare två att lägga till min samling.


Sarita orchard, cherrie pickers.

Många som har skrivit och frågat om mitt nuvarande jobb, så nu kommer det ett långt inlägg med bilder och information om det.

Det är alltså ett plantage, som heter Sarita orchard som vi jobbar på och vi står då från 06.30 till 15.00 och plockar olika sorters körsbär. Man kan tro att cherrie-picking är ganska ett ganska simpelt jobb men det är en hel vetenskap. Man ska tex. vrida och inte dra körsbäret. Man ska använda pekfingret och tummen för att dra av dom, och man får absolut inte använda naglarna för om skaftet får en törn så kan inte körsbäret exporteras. Man får inte heller dra för hårt när man plockar dom, för då börjar körsbäret blöda. Tjänar 5$ per hink man plockar, vilket är runt 25-30kr. Så lönen beror mycket på hur hårt man jobbar. Kineserna är helt galna, deras händer plockar dubbelt så fort som våra och dom springer till och med mellan träden med sina stegar. Haha, jag och Gabbi tar det betydligt lugnare. Vi är inte direkt här för att jobba ihjäl oss, om man säger så. Vi plockar runt 15 buckets på en dag kanske, dom mer erfarna och hetsiga runt 23.

Första dagen hade vi bara introduktion och en rundvandring i flera timmar. Vi är cirka 30 pers som jobbar ute och plockar in frukten och sedan är det cirka 20 pers som står inne och rensar och packeterar frukten. Sedan har vi som jobbar ute tre stycken managers som går runt och kollar att vi plockar rätt frukt, säger åt vilka rows vi ska gå till, samlar in alla buckets som vi plockat, och som ger oss rast osv. På gården finns det även tre fågeljägare. Eller mördarna som vi kallar dom. Två pers åker runt med fyrhjulingar och har på något konstigt ljud som skrämmer bort fåglarna och en sitter uppe i något jakttorn och skjuter ned alla fåglar som dom ser. När jag och gabbi kom hit först trodde vi att det låg en skjutbana här i närheten. Men tydligen är det alltså fågeljägarna som skjuter ned fåglar var femte sekund. Så var femte sekund hör man alltså ett skottljud. Usch, det gillar vi inte. Sedan får man även varsin stege som man ska använda. Och bara det är också en hel vetenskap. Hur man ska bära dom på rätt sätt, hur man ska sätta ned dom så man lyckas få så många körbär som möjligt på bara en omgång, hur man ska stå på rätt sätt för att inte belasta olika kroppsdelar fel. Ja osv.

Vår orchard ligger ungefär en halvtimme från Queenstown. Så på helgerna kommer vi befinna oss i Queenstown. Annars kommer vi bo här på orcharden. Det är det som är så bra med detta jobb. För bara 20kr per dag får vi kök med kyl, frys och mikro, tv rum, dusch, toaletter och tvättmaskin. För oss som har bott på en parkeringen med varken toalett eller dusch är ju detta världens lyx!

Eftersom vi slutar tre på dagarna så har vi hela eftermiddagarna och kvällarna på oss att bara lata oss. Så ännu en lyx är ju vår egna sjö med brygga som alla ligger och latar sig vid på dagarna. Har till och med på mig bikinin när jag plockar så vi kan gå direkt dit och hoppa i. Eller så gör vi som idag. Åker till supermarketen, köper med oss middag. Lagar till den och sen sätter vi oss i vårt gemensamma tvrum, som ni kan se nedan. Just nu har jag och Gabbi ockuperat soffan. Kollar på 2 and 1/2 man. Saknar pappa. Brukar alltid kolla på det tillsammans med honom. Haha. Fy vad det stinker matos för tillfället. Kineserna lagar så himla konstig mat. Vad sägs om den här middagen? Aljer med jordnötssmör på en rostad macka. Eller varför inte koka lite coca cola och blanda med soya och nudlar. Mmm, haha kineser alltså. Dom är verkligen fascinerande. Är kanske 50% kineser som jobbar. Resten är aussies, tyskar, kanadensare, chilenare och folk från brasilien. Ja ett härligt litet gäng är vi som bor här i våra tält, stugor, campervans och bilar. Riktigt tajta kommer vi nog bli efter ett tag.


haha jag och gabbi står som vanligt och tramsar oss..

Gabbi med sin bucket


Gabbi uppe på laddern


När man plockat klart en bucket sätter man sedan på sin personliga nummerlapp, jag är nummer 139.


Nyss klara för lunch


Våra managers ser även till att vi får i oss mycket vatten.. Tydligen vanligt att folk får vätskebrist och tuppar av..


Lite utav lägret, vår bil längst bort..


 Här ser man en annan del utav vårt läger


Vårt tv-rum och köket som man ifs inte ser så mycket av. På bilden är den helt tom. Men just nu är vi nog 15-20 pers som trängs här inne, haha.


Vår sjö! Idag var det ganska kasst väder (som ni kan se) så det blev inget bad idag.


En del av orcharden


Igår efter jobbet


You make me happy when the skies are grey.

Precis som dom flesta andra, så anser jag mig också ha världens bästa föräldrar och världens bästa far och morföräldar. Ni är verkligen bäst.


världens bästa mamma
världens bästa pappa


världens bästa mormor och morfar


världens bästa farmor

Och när vi är inne på det här med blodsband så måste jag även erkänna att jag aldrig i hela mitt liv skulle kunnat fått en bättre lillasyster än Mikaela och en bättre kusin än Johanna. Ni förgyller alla mina dagar och det finns inga som jag litar på mer på än er.  

Älskar er och är så glad och tacksam för att jag har just Er. Lotta, Göran, Greta, Sune, Hjördis, Mikaela och Johanna. Ni är verkligen guld värda.


Cherrie picking.

Idag var alltså första heldagen på jobbet. För att sammanfatta det kort. Inte alls lika slitigt och jobbigt som jag trodde att det skulle vara. Så cherrie picking är alltså mycket roligare och slappare än vad jag trodde att det skulle vara! Först och främst står vi alltid två och två och plockar och då får vi även prata hur mycket vi vill och lyssna på mp3. Så jag och Gabbi står mest och pratar eller flamsar, ströplockar lite frukt och får gratis bränna hela dagarna. Och detta får vi dessutom 500kr per dag för. Jo jag tackar ja. 
 
Jag: Gud vad det här var slappt. Man kan ju knappt kalla det för ett jobb ens!
Gabbi, med två cherries inproppade i munnen: Nej det här är ju snarare en fritidssyssälsättning.
Jag: Vadå att äta eller?

En sekund senare fick jag en Cherrie i huvudet. Haha. Chiipsmongo Pamela.


Ska gå in mer på allt imorgon. Idag är jag så trött så jag bara vill duna in på en gång i vår sköna lilla bil. Det är ju inte ett så jätte ansträngande jobb vi gör, men att stå i 25 graders värme, en hel dag i stekande sol tar faktiskt kål på en.

Åt middag klockan åtta här. Vi ville lyxa till det lite i vårt snåla backapackerliv. Så vi slog till med nachotallrik idag faktiskt. Min och Gabbis favorit. Lyckades få med kameran. Så voilá, för en timme sedan:Juste jag vet att jag sade att ni skulle få bilder och information om mitt jobb. Men det kommer imorgon istället. Jag måste sova nu. Imorgon kommer jag besöka ett sjukhus förresten.


Pomare

Funny stuff.

Advokaten: – Hon hade alltså tre barn, stämmer det?
Vittnet: – Ja.
Advokaten: – Hur många av dessa var pojkar?
Vittnet: – Ingen av dom.
Advokaten: – Var några av dom flickor?
Vittnet: – Skojar du med mig? Jag tror jag behöver en ny advokat.

Advokaten: – Minns ni vid vilken tidpunkt ni obducerade den döde?
Vittnet: – Obduktionen påbörjades kring klockan halv nio på kvällen.
Advokaten: – Var herr Danielsen död vid denna tidpunkt?
Vittnet: – Nej, han satt på bordet och undrade varför jag obducerade honom…Advokaten: – Doktor, innan ni påbörjade obduktionen, kollade ni om den döde hade någon puls?
Vittnet: – Nej.
Advokaten: – Kollade ni blodtrycket?
Vittnet: – Nej.
Advokaten: – Kollade ni om den döde andades?
Vittnet: – Nej.
Advokaten: – Så det kan alltså ha varit så att patienten var vid liv när ni påbörjade obduktionen?
Vittnet: – Nej.
Advokaten: – Hur kan ni vara så säker, doktorn?
Vittnet: – För att patientens hjärna låg i en glasburk på bordet bredvid.
Advokaten: – Jag förstår, men kan det inte ha funnits en chans att patienten fortfarande var vid liv?
Vittnet: – Jo, det kan tänkas att patienten var vid liv. Och jobbade som advokat.


I <3 Aotearoa


Aroha.

Pomare. Ka kita ano.

Maori-Svenska
Aotearoa - Nya Zeeland
Pomare - Godnatt
Ka kita ano - Vi hörs snart igen


Sweet As Bro'

Är inte ett dugg sugen på att sitta här inne och uggla i vårt gemensamma tv-rum på jobbet just nu. Ska faktiskt ut och springa i solen. Trots mina magkrämpor. Ja ni hörde rätt. Har haft magvärk till och från i en vecka nu. Börjar misstänka att jag är laktosintolerant. Måste kollas upp snarast. Lever på ipren för tillfället, men det tar ändå inte bort smärtan helt.

Juste, började ju på nya jobbet idag! Gick superbra! Ska skriva ett helt inlägg med bilder och allt om det imorgon kväll. Har det alldeles toppen här i alla fall, på nya jobbet och i mitt nya hem. Nu ska jag ut och springa medans solen fortfarande är uppe.

Sweet As Bro'
The best christmas I've ever had.

Okej nu ska jag berätta för er om min julafton, den 25 december alltså. För det är då vi kiwis firar jul. Kommer ta allt steg för steg i tidsordning.


Började med att fira in själva julaftonen på natten den 24:de, efter river boardingen ni vet. Drog på oss flipflops och en varm tröja och satte oss på en uteservering med varsin smirnoff ice och pratade gamla minnen och framtidsplaner. Mysfaktor på hög nivå.
Efter en lång dag på floden och eftersom klockan passerat midnatt så dunade vi in på en gång i våran lilla bil. Klockan sex på morgonen gick vi upp nästa morgon för att vi skulle ringa hem till er och hälsa god jul till er där hemma. Efter någon timme bestämde vi oss för att ta in på campingen så att vi kunde ta en dusch, ladda kamerabatterierna och locka våra hår till julfirandet. Helt plötsligt så hade hela förmiddagen gått och vi var tillslut på väg mot World bar och julfirandet. Och det i solsken och årets midsommarklänning. Underbart!


På worldbar satt vi sedan i många timmar. Vi åt god mat, minglade runt med olika människor, satt i tomtens knä, öppnade julklappar, åt chokladpudding, tittade på haka-uppträdande, lyssnade på live acoustic lugn rockmusik, drack drinkar och drack något som verkar vara deras specialite här nere; Teapott. Alltså smirnoff, apelsinjuice och tranbärsjuice blandat i en tekanna som man sedan får ett tillhörande shotglas till.Haka-dans, Nya Zeelands nationaldans


Hela dagen var helt underbar och hade inte kunnat önska mig ett bättre julfirande. Humöret och stämningen var på topp hela dagen. Och kvällen slutade med att några svenskar undrade om vi ville följa med på en stor BBQ nere vid stranden, i parken. Självfallet tackade vi inte nej till det. Men först var det bakiskäk klockan sex på kvällen på Mc donalds som gällde för mig och Gabbi.
Lite mera mmm i livet!


Efter bakiskäket var det i alla fall dags att börja gå mot BBQn.
BBQn, var .. ja. Helt underbar den med. Någon hade gjort upp en lägereld, tagit dit enorma högtalare. Dom spelade Kings of leon. Det var solnedgång. Vi satt en meter från havet och drack våran egengjorda comopolitan blandning. Några utav killarna spelade rugby, några satt och sjöng. Vi var ett stort gäng på nästan 20 stycken. Svenskar, kanadensare, tyskar, aussies, engelmän. Några satt uppflugna i ett stort klätterträd. Ett 40 tal människor stod och dansade på gatan och på parkbänkar. Haha ååh helt underbart. Ett tips se filmerna, så förstår ni känslan bättre!

Efter BBQ blev vi bjudna på ett houseparty av engelsmännen som vi lärde känna på river boardingen. Men vi blev dessutom bjudna till Basehostel på förfest och klubbfest utav våra svenska vänner. Svårt val men tillslut blev det i alla fall det andra alternativet. I ett dormitory room fick vi i alla fall plats med 8 svenskar, 1 engelsman, 1 tysk tjej och två kanadensiska killar. Ena killen hade dessutom med sig sin gitarr som han spelade på och en utav dom svenska killarna hade riktigt bra sångröst! Så vi hade acoustic musik hela kvällen.

Niclas sjunger och kanadensaren spelar gitarr till Hallelujah! Lyssna och njut, riktigt bra faktiskt!


Sedan drog alla vi på hostelet till klubben Altitude och dansade ända in på småtimmarna! Jag och Gabbi knatade hem tillsammans och slutade natten med att titta stjärhimlen.
Åh vad jag älskar livet!

Tack så jättemycket älskade mormor och morfar för julklappen! Den ska komma väl till användning! Har lagt undan pengarna och ska använda den till en ridtur på en kritvit sandstrand i Abel tasman park i slutet utav januari. Can't wait! Tack så jätte jätte mycket!

Som ni har märkt så ligger jag lite efter med uppdateringen. Men denna kväll har jag ägnat åt er där hemma. Så att ni får veta hur jag har det. Dessutom regnar det här för tillfället så att sitta inne på ett mysigt café denna regniga kväll sitter inte helt fel. Vädret växlar verkligen otroligt fort här. Imorse var det strålande sol och 27 grader, på en timme blev det ösregn och 15 grader. Men för det mesta är det sol och väldigt varmt, ungefär som juli i sverige.

Jaa, livet flyter på här borta. Och jag och Gabbi har verkligen kommit in i backpackerlivet nu. Vi har dessutom, speciellt de senaste dagarna, insett hur mycket vi älskar våra liv just nu. Både hon och jag går ständigt runt och påminner varandra om hur lyckliga vi är, och om hur underbara våra liv är.

Vi bara älskar detta land och denna stad mer och mer för varje dag som går! Queenstown har redan satt djupa spår i mitt hjärta. Kommer alltid vilja återvända tillbaka hit. Till min hometown. Om inte till utelivet, extremsporterna, backpackerlivet eller shoppingen så för den friska luften, människorna och de natursköna omgivningarna. Denna stad är som ett enda stort vykort. Den kristallblåa sjön Wakatipu, de kilometerlånga bergskedjorna, den vackra solnedgången, den klara stjärnhimlen och de ständigt leende människorna. Atmosfären i denna stad är helt fantastisk. Den är Magisk.

Jag andas lycka. Jag andas frihet. Jag andas. Jag andas. Och aldrig har luften varit så enkel att andas som här.

ÅH VAD JAG ÄLSKAR LIVET!

Nu rinner t om lyckotårarna nedför mina kinder, bara för att jag skriver det här...

Och herregud vad glad jag är för att jag har dig vid min sida, Gabbi. Denna tjej är genomgo och fullkomligt underbar! Älskar vår humor och älskar att vi aldrig bangar på någonting! Älskar våra galna utgångar, älskar våra mysiga picknickar, älskar alla våra framtidsplaner och våra redan så fantastiska minnen. Ja gud vad glad jag är för att jag har dig här vid min sida Gabbi!


Mad dog river boarding!

Nu kommer det en lång text, som ändå är väldigt förkortad. Samt bilder från Mad dog river boardingen som vi gjorde den 24 december! Om någon skulle få för sig att komma hit till Queenstown så är detta något jag varmt kan rekommendera. Speciellt det företaget vi åkte med. Alltså Mad dog. Underbara (och snygga haha) instruktörer. Ett riktigt bra team som vi åkte med var det! 

Började med att skriva på papper om att det finns risk för att drunka och att skada sig, andra påföljder hit och dit, att vi inte har några sjukdomar osv. Ja det vanliga som man alltid måste skriva på om man ska göra någon form utav extremsport. Sedan satte vi oss i bilen, var nog kanske runt tolv pers som skulle göra boardingen och sex instruktörer. Var allt från aussies till kanadensare, engelsmän och kineser. Åldern var allt från 14 till 40 år tror jag. Ett riktigt härligt gäng och två utav killarna från England lärde vi dessutom känna riktigt bra. Så dom spenderade vi t om en del utav gårdagen med. Jag och gabbi fick i alla fall smeknamnet team sweden. Haha gillart.

Sedan satte vi oss i deras stora mad dog bil som skulle ta oss upp i bergen till floden, tog cirka 40 min, och under den tiden satt vi mest och pratade, umgicks lite och lyssnade på all information och alla tips vi fick. Lite lätt nervös var Gabbi, och jag kände som vanligt ingenting. Har märkt att min kropp stänger av känslorna precis innan jag ska göra någon extremsport. Skönt är väl det.

Sedan kom vi fram till själva goldminen och slutmålet. Shotover river är den andra floden i världen där dom hittat mest guld. Finns en i USA som är bättre, men sen kommer faktiskt Shotover river. Grymt. Så var massa guldvaskare där. Där i en guldmina fick vi iaf svida om till våtdräkten. Mmm man känner sig alltid så snygg i våtdräkt alltså. Not.Efter våtdräkten var de bara att hitta en passande flytväst, bräda och en pottkruka att sätta på huvudet. Alla brädor hade olika namn, min hette El diablo, alltså djävulen. Gabbis hette Mr. Blue sky. (Man fick inte välja bräda själv) isf hade jag tagit Goose. Haha. Sedan var det dags för fotografering och ännu mera information.


team sweden are you ready, haha


Barry, engelsmannen vi har lärt känna.
Sedan körde vi igång med river boardingen. Fick börja på en liten yta och bara köra runt i cirklar, lära oss greppet. Och hur man skulle göra om man körde in i en klippa. Att man måste snurra runt 360 grader om man hamnar i en ström, hur man kommer upp på brädan så fort som möjlig om man skulle tappa greppet, ja osv.Tre groteska bilder på två slitna valrossar, som vi ändå bjuder på. Så enjoy.


Sedan sattes det igång. Efter hundra meter kom första riktiga strömmen, vågor mellan 1-2 meter plöjde vi bara rakt igenom. Kunde inte hålla mig för skratt, men insåg ganska snabbt att det bara var att hålla igen truten för annars slutade det med att man svalde flera liter vatten. Hann knapp andas mellan jättevågorna innan nästa dök upp. Men måste erkänna att man inte var särskilt kaxig där ute alltså, men jäklar vad kul det var. Man hade inte särskilt stor kontroll på brädan själv. Det var liksom mest stömmarna och vågorna som skötte jobbet. Försökte bara fokusera på att inte hamna på sidorna, för att det var där alla undervattensklippor gömde sig. Och att ligga i en rak linje efter instruktören. Paddlade för glatta livet kan jag meddela er. Haha jag och gabbi ser ut som två chipsmongon som håller på att drunkna på varenda bild. Lyckas alltid få förstor hjälm som täcker ögonen och förstor flytväst som åker upp över ansiktet. Mellan strömmarna var det för det mesta ganska lugnt vatten, då låg man bara och flöt med, och njöt. Ibland hoppade man av brädan och låg på ryggen och flöt med floden. Åh det var en härlig känsla det. Var kanske fyra stora strömmar som man passerade. Gick bra i alla fall.  Tyvärr så satt ju bara fotografen och tog bilder på de ställena där vattnet var väldigt lugnt. Tråkigt. Inte i någon riktig ström liksom. Men aja. Här ser ni oss alla små chipsmongon när vi ligger och försöker hämta andan efter någon större ström. Haha.


ser ni mig? har ett rödvitt klistermärke på pottkrukan, längst till höger är jag, haha


haha älskar den här bilden på gabbi, det är hon som är i mitten.


Gabbi hade samma problem med flytvästen som jag, haha


Hämtar andan lite, haha tycker man ser ut som en bortkommen knubbsäl på varenda bild


hela gänget

Sedan var det alltså dags för att åka på magen på en bräda efter en jetski. Tyvärr har jag inga bilder på detta och inte heller på när jag hoppade från en klippa på tolv meter ner i en ström. Men jag var i alla fall ända tjejen som hoppade från den höjden. Stolt? Ja. Bestämde mig på en gång för att göra det när instruktören sade, "Lets rock 'n' roll duuudes". Hallå chicks då? Kan inte dom vara rock 'n' roll! Jo, klart dom kan!
  


Jahapp, efter hoppet och jetskin var det sedan dags för watersliden. Jag och gabbi valde att köra tillsammas. Tyckte det var så kul så vi tvingade t om instruktörerna att vänta så fick köra tre gånger sammanlagt. Jag började med att ligga underst, sedan låg jag överst dom två sista gångerna. Gabbi har ju dessutom köpt en undervattenskamera så vi passade på att filma när vi åkte watersliden en gång! 


haha barry passade allt på.. 


andra gången, jag överst.. 


Tredje gången, jag överst...


Rock 'n' roll haha!En av min och Gabbis waterslide på film.


Sammanfattning, ett ord. AWESOMENESS.Merry Xmas everybody!

Har precis kommit hem från en lång dag på Shotover river! Åh herre jäklar vad kul det var! Går in på det i ett senare inlägg, med bilder och allt. Ikväll ville vi egentligen ut, men det är tyvärr slutsålt på varenda bar och pub crawl! Får se hur vi gör.. Imorgon är det i alla fall julfirande för hela slanten på World bar som gäller.

Man förväntar sig inte att träffa svenskar här nere.. men man måste nog tänka lite oftare på att inte prata (skit på) svenska hur som helst. Idag på en supermarket när vi skulle unna oss första godisbiten här i Nya Zeeland, i form utav en jultomte så stod vi i alla fall i kassan och skulle betala. Läs konversationen nedan.

Kassören: Hi. How are you?
Jag: Hi. I'm fine.
Gabbi: Asså jag fattar verkligen inte varför alla frågar om man mår bra hela tiden. Vill dom ha värsta utläggningen, ska man fråga tillbaka hur dom mår eller ska man bara svara.. Kanske ska säga att du har ont i magen också!
Jag: Haha eller hur. Faaasiken vad dyrt det blev. Det var dom där små jävla jultomtarna som var så dyra.
Kassören: Haha, ja det var dom där JÄVLA jultomtarna som gjorde det så dyrt.


Haha. Det tog ett lång tag för mig och Gabbi att hämta oss, innan vi förstod att han var svensk.Jag med en sådan där jävla jultomte för sex timmar sen. Ps. kolla in mitt slitna hår som inte fått sett en dusch på, jaa hur många dagar/veckor är det nu? Ds.


Har i alla fall haft den bästa julaftonen någonsin i mitt liv. Och den är inte ens slut ännu. Imorgon är det ju den riktiga julaftonen här nere, då alla andra, plus vi, kommer att fira jul!


Merry Xmas everybody!


Would you still love me anyway?

Ligger i bilen. Kan inte sova. Ska skriva på min Bucket List nu och lyssna på musik. God natt.


The misfits - Helena

You can't stop rock 'n' roll.How my christmas will work.

På den svenska julaftonen, den 24:de för oss och den 23:e för er, så kommer vi köra river boardingen och därefter ha julpicknick i någon park. Kanske köra en utgång på kvällen, men vi får se. Tror vi bara kommer att vilja duna in efter en hel dag med adrenalinkickar.

På den nya zeeländska julaftonen, den 25:de för oss och den 24:de för er så hittade vi för några dagar sedan detta spännande event att gå på. The worldbar har alltså anordnat en julafton för alla "föräldralösa" ungdomar. Haha låter kanske lite skumt, men detta är alltså något som dom anordnar för alla ungdomar som inte ska fira sin jul med sina föräldrar.Såhär kommer alltså min julafton att vara enligt informationen som vi fått:

12 NOON. Doors open and you get a free glass of bubbles or beer on arrival. Live acoustic tunes all day.

2 PM - 4 PM Dinner is served! Full roast dinner with all the trimmings!

4.30 PM NZ Haka perform a traditional Maori consert.

5.30 PM Christmas pudding is served..

7 PM Santa Claus arrives with prezzies for everyone!

"Make sure you bring sunscreen for our sunny back deck and your best christmas cheer"

Enligt mig låter det som den perfekta julaftonen! Trodde att jag skulle längta hem till julen, till den svenska traditionella julen. Men vet ni, det gör jag faktiskt inte. Inte ett dugg. Detta kommer bli en julafton som jag sent kommer att glömma! Det enda jag önskar är att alla mina älsklingar där hemma kunde vara här med mig istället. Men man kan inte få allt här i livet.


I've got some news for you!

1. Vi har fått jobb, vi har fått jobb, vi har fått jobb! Idag ringde dom från en orchard i Cromwell, ligger en bit utanför Queenstown bara, och sade att vi ska börja redan imorgon! Oh yes. Hur bra? Och sedan är vi jullediga fram tills den 27 decemer, för att sedan sätta igång på riktigt igen. Dessutom är detta förmodligen ett longterm jobb för att dom har så mycket andra frukter och annat som måste göras på gården. Berättar mer om jobbet och allt imorgon kväll då jag vet mer.

2. Gick till vodafone tidigare idag och hörde mig för om bredbandet, eftersom mitt redan är förbrukat. Tydligen om man bara lägger till 50kr till så får man använda den hur mycket som helst. Så nu kan jag alltså datanörda mig hur mycket jag vill. Och eftersom det redan är konstaterat att jag är en riktig datanörd så är ju detta toppen!

3. Idag var vi på en ca två timmars lång utflykt till Glenorchy. Slutar aldrig att häpnas över Nya Zeelands underbara natur. Den är verkligen helt stunning!

4. Vår bränna är verkligen på gång nu. Börjar bli riktigt gyllenbruna. Precis lagom till nyårsklänningen!

5. Mad dog river boardingen blir av den 24 december istället för den 23:e, eftersom vi kommer jobba imorgon.

6. Nu är alla planer för julaftonen och juldagen klara. Publicerar det i ett eget inlägg.

7. Jag och gabbi har kommit igång på riktigt med träningen nu. En timmes promenad varje morgon innan frukost, en halvtimmes hård fys på kvällen och efter det avslutar vi dagen med en halvtimmes promenad. Träningsvärken är ett faktum.


God jul och gott nytt år.

Mitt internet för denna månad är nu förbrukat. Någon som vill bistå med lite pengar så jag kan köpa ett nytt? (Mamma, pappa, anyone?) Annars blir det kanske ingen uppdatering nu förens 1:a januari.


Så god jul och gott nytt år säger jag nu, ifall att vi inte hörs innan dess.

Mad dog river boarding here we come!

Nu har vi bokat in vår första äventyrsupplevelse här borta. Känns fantastiskt. Kan redan känna adrenalinen komma smygandes. Helt underbart! Så på onsdag den 23 dec smäller det. Först hade vi tänkt göra det på julafton men då hade vi redan bokat in något annat hela den dagen.

Kan säga såhär; Water-rafting kan slänga sig i väggen. Det här kommer man såå få fem ggr mer adrenalinkickar utav. Se själva på klippet och bilderna! Helt utan risk är det ju självfallet inte sade dom, men man har ju hjälm på sig i alla fall. Sedan kommer man inte bara att få surfa! Utan även få hoppa från klippor, åka på brädorna efter en jetski, svinga sig från en lina ut i vattnet och slutligen få åka nedför en 25m hög rutschbana med brädan. Awesomeness skulle jag vilja kalla det för."River boarding"


"Rock jumps"


"Rope swing"


"Jet ski boarding"


"Water slide"Mamma jag förstår om du blir lite orolig nu. Lovar att smsa så fort jag är klar med det och är på det torra igen...

Can't wait! Vill att det ska vara onsdag nu, så att jag bara kan få dra på mig våtdräkten och vara ute en hel dag på shotover river och få känna adrenalinet pumpa!

We've been conditioned to not make mistakes, but I can't live that way.


Bild från inatt.

You can tie my hands to the walls, but you can't tie my dreams to this place.

Nu har det blivit lördag kväll, och utgång står på schematFörväntar mig ännu en kväll värd tio poäng. Hell yeeah! 
You can tie my hands to the walls, but you can't tie my dreams to this place.


White Lies - E.S.T

I looked into the sky, well i wanted something better.

Lördag eftermiddag.

Idag har vi suttit i en park och lyssnat på en slags julshow. Var bl a en gubbe som spelade massa gamla rocklåtar acoustic. Helt underbart! Sitter i en park äter en glass i solen, omringad av massa andra trevliga backpackers, med julmarknaden bredvid en och så börjar han spela och sjunga Johnny Cash - Walk the line med sina vackra stämma. Aah. En sådan där magisk stund igen tror jag, med lyckotårar och allt. Sedan gick vi iväg till posten och postade brev och överraskningar till min mormor och morfar och till gabbis bästa vän som fyller år. Sedan har vi legat i parken, solat, slappat och läst lite bok. Har dessutom smidit lite härliga planer inför den 23 och 24 december, mer om det i ett annat inlägg. Nu har vi precis suttit på en uteservering i solen och ätit en riktig stor och mumsig hamburgare till middag. Haha vi var tvunga att ta bild på den och föreviga det ögonblicket. Där började dom även spela Bruce Springsteen - Dancing in the dark. Spelade in en video åt min kära fia då. Men den är lite flummig så den kommer nog inte upp. Kom då i alla fall att tänka på när vi stod där på stadion den där varma Junidagen i somras. Och fick faktiskt lyckotårar igen då. Haha, ni måste tro att det är något fel på mig. Som bara går runt och gråter hela tiden. Men det är bara utav all lycka som måste komma ur mig på något sätt.


And nothin' mattered anymore
I looked into the sky

Well I wanted something better
I wished for something new
And I wanted something beautiful
I wished for something true
Been lookin' for a reason man
Something to lose


Foo fighters - Wheels.

Den här låten spelas här nere vart man än befinner sig.

IT'S TIMES LIKE THESE YOU LEARN TO LIVE AGAIN.

Älskade älskade Nya Zeeland. Idag är jag så lycklig så att jag mest går runt och ler för mig själv, och svävar runt här på gatorna. Det kanske är först nu idag jag verkligen inser att jag verkligen har fått ett års visum här! Åh vad jag älskar Nya Zeeland utav hela mitt hjärta. Det finns ingen bättre plats på jorden än detta land. Sitter här och får lyckotårar i ögonen bara för att jag skriver ned detta nu. Jag vaknar upp varje dag och mitt hjärta sjunger utav lycka. Jag vill bara ställa mig längst upp på något berg och skrika ut kärleken jag känner till detta land.

IT'S TIMES LIKE THESE YOU LEARN TO LIVE AGAIN. IT'S TIMES LIKE THESE YOU LEARN TO LOVE AGAIN. IT'S TIMES LIKE THESE YOU GIVE AND GIVE AGAIN.IT'S TIMES LIKE THESE YOU LEARN TO LIVE AGAIN. IT'S TIMES LIKE THESE YOU LEARN TO LOVE AGAIN. IT'S TIMES LIKE THESE YOU GIVE AND GIVE AGAIN.Foo Fighters - Times like these.


One of those magic moments.

När vi gick förbi parken nere vid vattnet så satt där en gång en backpacker och sjöng Soul asylums låt, runaway train. En utav mina top fem låtar. Dessutom är det min och Denice låt. Det var ett magiskt ögonblick kan jag säga er. Fick tårar i ögonen av all lycka som välde upp inom mig. Lyckades spela in en del utav det. Dock ville jag inte stå och filma honom, så stod en bit ifrån. Vilket resulterade i ett halvdant resultat. Men nu får ni ju iaf se en del av Queenstowns vackra omgivning istället. Enjoy!Call you up in the middle of the night
Like a firefly without a light
You were there like a slow torch burning
I was a key that could use a little turning

So tired that I couldn't even sleep
So many secrets I couldn't keep
Promised myself I wouldn't weep
One more promise I couldn't keep

It seems no one can help me now
I'm in too deep
There's no way out
This time I have really led myself astray

Runaway train never going back
Wrong way on a one way track
Seems like I should be getting somewhere
Somehow I'm neither here no there

Can you help me remember how to smile
Make it somehow all seem worthwhile
How on earth did I get so jaded
Life's mystery seems so faded

I can go where no one else can go
I know what no one else knows
Here I am just drownin' in the rain
With a ticket for a runaway train

Everything is cut and dry
Day and night, earth and sky
Somehow I just don't believe it

Bought a ticket for a runaway train
Like a madman laughin' at the rain
Little out of touch, little insane
Just easier than dealing with the pain

Runaway train never comin' back
Runaway train tearin' up the track
Runaway train burnin' in my veins
Runaway but it always seems the same.


When the cross you bear's your only company.
Waiting for a little sign
Seems like to no avail
Strolling down the pavement aimlessly

Waitin for someone to snatch her bag of memories
How come you call it destiny?
When the cross you bear's your only company

Never seen you, I don't even know you're name
But still I believe

That you are gonna save me
Somehow I got a notion
Just a little affection on this cold and windy road
Save me, from a state of un-emotion
Just a little affection on this windy road

Why so long? so confusing?
Why's growing up hurt soo bad?
Seek what we had lost, we get found and go again
I don't know what's gone to me
I won't make any promise I believe

I don't know if I can, I don't know if I should
I don't know what is right, and what's to come if you would
Here I stand in rain, here in stand in the cold
I been locked into something, another shout in my soul, no

I'm afraid of that harmEdguy - Save me


I may not ever drink again, at least not til next weekend.Idag har både jag och gabbi haft en riktigt chilldag då ingen av oss har mått särskilt bra. Ont i magen, skakande händer, illamående osv. Ruff night, minst sagt. Låg i parken, solade, åt glass och lyssnade på några andra backpackers när dom spelade gitarr och sjöng i några timmar. Annars har vi mest ägnat dagen åt att skratta. Herregud ja, det har funnits mycket att skratta åt idag. Men det sägs ju att ett gott skratt förlänger livet! Bra det, för jag vill leva länge i denna underbara värld. Älskar och njuter utav livet varenda liten sekund här borta. Nu väntar en efterlängtad mp3 och sömn. Peace out.

If you don't want me, set me free.

Har nog kommit över Mötley Crüe hysterin nu. Nästan lite skönt. Idag har jag lyssnat mycket på The Clash. Richard som jag träffade igår hade en riktigt snygg Clash tatuering. Något annat som är riktigt snyggt är The Clash klädstil. Kan inte fler se killar se ut såhär! Skinnjacka på killar borde vara ett tvång....
Dagens låt. Cheers!

The Clash - I fought the lawBlow my speakers up, tonight I'mma fight 'til we see the sunlight.

Hitintills har dom två utgångarna jag haft här i Queenstown varit helt underbara och dessutom väldigt spårade. Älskar Queenstowns uteliv otroligt mycket! Kan gå in på det mer i ett annat inlägg kanske, orkar inte just nu. Mår fortfarande inte bra. Herregud. Känns som om jag vart full och bakis hela dagen. Allt har snurrat, vinglar när jag går, händerna skakar och har knappt kunnat prata för att jag sluddrat så mycket. Dessutom har jag vart illamående hela dagen och vart nära på att spy flera gånger. Ni som känner mig vet att jag aldrig spyr pga alkohol. Aldrig aldrig aldrig mer tequila säger jag bara. Fick kväljningar nyss när Gabbi bara nämnde ordet tequila.

Utgången igår med väldigt kort summering: Eum, ja som sagt alldeles för mycket alkohol för mitt eget bästa om man säger så. Förkrökade i bilen och drog sedan vidare till pub crawlet. Träffade killarna från Wales igen och hängde med dom ett tag. Och så träffade vi en ny kille från Manchester som jag satt och visade hela mitt mp3 innehåll för i tre timmar i baren. Och så hade vi otroligt djupa konversationer om allt från livets mening, våra tatueringar till konserter och musik. Ha ha. Dessutom bjöd han mig på tequila efter tequila så sedan är resten utav natten suddig. Fick tillbaka minnet vid tre kanske. Jag och Gabbi lyckades även tappa bort varandra efter bara en timme,  vi minns inte ens vart vi senast såg varandra. Denna gång hade vi iaf våra mobiler med oss ut. Kan ju berätta att jag nog aldrig skickat så oklara sms som igår natt. Dom har vi skrattat åt mycket idag. Juste av killen från Manchester så fick jag dessutom jobberbjudande om jag flyttar till London och en gratis water-rafting biljett för att han inte hinner använda sin! Jäkligt nice. Dom kostar ju cirka 500-700kr att köpa.

Höll knappt reda på mig själv, så kameran blev tyvärr liggandes i väskan redan efter första klubben vi var inne på. Men lite bilder har jag nog allt tagit, men som sagt allt kommer inte upp här... Obs. känsliga tittare, scrolla inte nedåt. Enjoy!

Gabbi har en del bilder från våra två utgångar och på lite annat smått och gott, men dom får komma i något annat inlägg.


Kesha - Tik Tok


The future is unwritten.

Klockan är 11 på morgonen och jag är fortfarande full. Aldrig mer tequilarace säger jag bara. Natten var jäkligt bra tough.

Nu ska jag sova, och nyktra till. Uppdatering kommer efter det. Peace out.


Swallowed all these lies and shit it out your ass.

För varje motgång man tar sig igenom, så blir man aningen starkare än vad man var innan. Det är så man får se det. Och det är så jag tänker se det.

Egentligen, om jag hade vart hemma i Sverige nu. Hade jag legat i mitt rum, gråtit och tyckt att livet suger. Men så är icke fallet nu. Idag kunde jag känna tårarna bränna under ögonlocken, och hur halsen började snöra ihop sig. Idag tryckte jag tillbaka tårarna, svalde klumpen och tänkte, vad hjälper det att ägna sitt liv åt att sörja och hata? Fint han förstörde mitt liv någon månad eller så, men inte fan ska han få förstöra en enda jävla dag till. Fint. Somliga närstående har inte hört av sig på ett bra tag nu. Bryr dom sig ens om mig? Idag tänkte jag. Gör dom det så hör dom av sig, annars screw them.

Fem minuter senare mådde jag redan bättre. Har sjunkit in i musiken ikväll. Musiken är mitt allt. Den finns alltid där. Den och mitt målande, som jag tyvärr inte kan ägna mig åt här borta. Annars då? Känner mig otroligt otroligt ful och äcklig för tillfället. Har nog aldrig känt mig såhär äcklig. Det här går inte ens att jämföra med hygienen jag hade på de två festivalerna jag var på i sommras. Jag badade i lera och sov i en liter rinnande pucko då. Kan ni förstå hur äcklig jag känner mig nu i sådana fall? Jag ville inte ens gå in i affärer idag pga att jag var rädd för att människorna skulle känna hur äckligt jag stinker. Jag har inte haft tillgång på en borste på 16 dagar. Mitt hår är ett råttbo. Mitt hår är inte ens långt längre, för det består bara utav knutar som har gjort att hela håret är 1 dm kortare. Jag har haft samma kläder i två veckors tid. Har tagit upp mina strumpor sex ggr från smutstvätten och använt om dom. Min tjocktröja har t om vitt intorkad deo under armarna. Mina fötter är svarta av smuts, mitt hår är så fett så det ser ut som om jag haft ett kilo smör i det. Hur äckligt? Och om en tröja består utav flottiga matfläckar så består dom andra utav jord eller färgfläckar från i lördags. Vi har nu sovit i vår bil i 10 dagar i sträck eller något sådant. Credd till oss.

Imorgon tar vi in på en camping. Det första jag ska göra är att slänga mig in duschen och skrika Halleluja moment!! Sedan ska vi slänga in alla våra loppiga kläder i en tvättmaskin. det får vara morgondagens halleluja moment nummer två. Morgondagens halleluja moment nummer tre är att det är lill-lördag imorgon, vilket innebär pub crawl, Hell yeeeah!

Vi blev förresten utkickade från Queenstown ännu en gång utav en gubbe. Klockan åtta imorse bankade han på vårt bilfönster. Man får ju tydligen inte parkera inne i städerna. Så nu står vi ute i buschen någonstans. Det är svart som natten på vår ödsliga parkering, gabbi sover och förbi mig körde nyss en fullgubbe förbi med sin bil. Hur jag vet det? Han klev ur sin bil, två meter ifrån våran, ställde sig och skrek något och vinglade sedan tillbaka till bilen. Fort som fasiken passade jag på att låsa bilen då. Äckliga gubbe, gå hem och sov med dig, istället för att skrämma vettet ur små oskydiga flickor.


Nikki Sixx ftw


Nu ska jag ägna mig åt min favoritsysselsättning - lyssna på musik. Peace out suckers


Fuck love, make art.
Har dragit tillbaka tre inlägg nu. Idag är en sådan dag då jag inte ska skriva blogg. Mycket har hänt och ändå inte.


FUCK LOVE, make art. Det får vara allt för mig idag.

Hooray for addiction, what a mess I'm in.

Drop dead beauties. Lines of hell on our face. Swallowed all these lies and shit it out your ass. I'm dancing on a land mine, and crawling through the night. And that's all because of you.


Borttappad poesi.

Her love is like a swimming pool
Winter comes and it's no use to you
Her love is like a suicide
Lose your faith and it takes your life
Her love is like a merry-go-round
Spins you in circles then it knocks you down
Her love is like cheap alcohol
Morning comes and you don't remember at all
Her love is like a cheshire cat
At first so friendly but at you it laughs
Her love is like a passionate kiss
At first so sweet then it takes your breath
Her love is like the stars above
Your guiding light always leaves you lost

Her love is like Jesus Christ
No matter how much faith,
you still die on the cross.© Angelica TIt's like fire and ice.
You say our love is like dynamite.
Open your eyes it's like fire and ice.
Well you're killing me, your love's a guillotine.
Why don't you just set me free.

I'm too young, too young to fall in love.
I'm too young, too young to fall in love.
I'm too young too fall in love.


Run for the hills, we're both sinners and saints.
I can taste the hate. Well now I'm killing you.
Watch your face turning blue. Not yet a man just a punk in the street.
Yaahh.

Mötley Crüe - Too young to fall in love

Sweet As, as we say here in kiwiland.

Jag och gabbi har länge gått runt och funderat på varför alla vill gå runt med en t-shirt som det står Söt rumpa på, dessutom felstavat, eftersom rumpa på engelska stavas med två ss och inte ett. Idag lärde vi oss ett nytt ord. Sweet As här på Nya Zeeland betyder inte söt rumpa i alla fall. Det betyder bl a Chill out. Haha.

Så nu ska jag och Gabbi gå och sweet as'a i våran älskade bil. Peace out. 

Motherf**ker of the year.


Glömde. Dagens låt:

Mötley Crüe - Motherfucker of the year.


Nej vad jag tjatar ut er om Mötley Crüe känner jag. Men det är vad som rör sig i mitt huvud för tillfället. Det, och allt det jag drömmer om att få göra så fort vi har fått ihop pengar. Förresten, om det är någon som vill komma och hälsa på så har jag hittat en grymt bra sida där man får tur och retur biljetter för 8000 kr. Pretty damn good. 8000 kr och det tar er till det finaste och bästa landet på detta jordklot. Kom hit vettja.


Obsession.

Had wild dreams, walkin' the streets. Hell, we were young and never looked back. So we took our dreams. Ran like hell, lived our youth. To live or die, no turning back.


Nikki Sixx

"Någon frågade mig varför jag skrev den här boken, och jag svarade: kanske kommer någon människa att läsa den och bli hjälpt av det. De sa: Det är väl inte speciellt rock n' roll, eller hur? Jag sa: Fuck off! och log självbelåtet, för jag vet att det som är mest rock n' roll med mig - är att jag gör det jag vill göra i livet."

When I was little I watched raindrops on the window to see which one won.


Har läst klart The Heroin Diaries, spillror ur ett rockstjärneliv an Nikki Sixx nu.


Älskade den. Kan inte säga något annat. Har dessutom fått en obsession av Mötley Crüe och Nikki Sixx nu. Ser jag dom inte i augusti kommer jag isåfall sitta här på andra sidan jorden och gråta. 

Tyvärr så hade dom inte Mötley Crües biografi här i bokhandeln så har börjat läsa Slash, gitarrist i Guns and roses, biografi nu istället. Förväntar mig lika bra läsning.

Ännu en otroligt chill dag med lite jobbsökande har passerat. Annars har vi som vanligt hängt på våra favorithak glassbaren, mc café och bilen. Läst i våra böcker och skrivit upp en lång lång lista med allt vi vill se och göra här på sydön. Imorgon ska vi ringa en vingård i Alexandra, se om dom har något jobb där. Tydligen tjänar man 500kr per dag där. Ganska slitigt dock, men kan vara bra så länge medans vi letar efter mer seriösa jobb. Tydligen så har vi kommit i lite fel period. Ska man ha jobb i Queenstown så är det efter jul man ska söka säger alla jobbagenturer. Tur för oss att inte jul är så långt härifrån då! Så kvar i vårt älskade Queenstown blir vi nog ett tag till. En till galen pubcrawl funderar vi på att göra redan på onsdag. Dom kör varje tis, ons, tors, fre och lör med det. Så varför inte köra på liksom, nu när man ändå är ledig och allt!

Girls, girls, girls. Dancing down on the Sunset Strip.


Dagens låt.


Mötley Crüe - Girls, girls, girls.


Måste försöka få tag på The Dirt, boken om Mötley Crüe samt Slash bok. Hoppas verkligen att det går att få tag på dom här på någon bokhandel. Idag, söndag har vi tagit det otroligt lungt. Har ätit vår favoritglass på vårt stammisställe, suttit lite vid datan, gått runt i Queenstown och nu ska vi tillbaka till bilen. Ligga under vårt duntäcke och läsa lite bok och ladda inför imorgon då vi ska söka efter ännu mera jobb. WE <3 QUEENIE, det är en sak som är säker i alla fall.

Peace out


Today's tonight, tonight's today!

Haha herrejäklar säger jag bara. Vilken natt! Queenstowns uteliv går ju inte av för lite hackor om man säger så! Var den bästa utekvällen på riktigt länge. Ni vet en sådan där natt man aldrig aldrig aldrig kommer att glömma. Måste tyvärr censurera mer än hälften utav natten här. Känns inte riktigt ok att dela med mig den till hela cyberspace. Men ni vänner som vill veta alla detaljer får väl slänga iväg ett facebookmejl så att jag kan berätta alla detajler för er.

Dom delar utav natten jag kan dela med mig utav då:

Började med att göra iordning oss i bilen. Lite annorlunda om man säger så.. Ingen hårspray, ingen hårborste, ingen locktång or what so ever. Ända spegeln man har att spegla sig i är ju backspegeln. Så svårt att veta hur resultatet blev. Efter mycket om och men gick vi tillslut iväg till spritaffären. Slutade med att jag och Gabbi köpte med oss en liter vodka och åtta bacardi breezers som vi kunde späda ut det med. 125 kr var blev det, så lite billigare än Sverige är det ju! Mums vad gott med Breezers förresten, det var länge sedan. Sedan tänkte vi sätta oss på beachen och förtära alkoholen, men det var rena rama stormen ute. Så gick in på en public toilet och hade förkrök där. Obs. Det var en fräsch public toilet. Efter att vi förkrökat i nån timme eller så, så gömde vi resten utav alkoholen i en buske. Drack ju knappt upp en 1/4 del av allt. Vi tyckte att vi hade gömt det ganska bra ändå, men tydligen inte eftersom påsen var borta imorse. Too bad.

Sedan började vi röra oss mot klubbarna, och precis då så kommer det värsta partytåget med kanske 20-40 pers halvt springandes och skrikandes. Då var det pubcrawlet som var ute. För er som inte vet vad pubcrawl är så är det ett slags event. Och i det här fallet så får man free food, sex free drinks på varje klubb man går in på, och man går in på sex stycken klubbar under en kväll. Så vi hängde i alla fall på pubcrawlet, utan att betala. Vilket bara betydde att vi inte fick någon mat och free drinks, men ändå fick hänga med på pubcrawlet gratis! Lätt värt det.

Lärde känna två jätte trevliga tjejer från Melbourne och deras fyra killkompisar som vi hängde med hela natten. Otroligt trevliga och roliga, plus att dom bjöd oss på... eh ja hur många shots var det nu? Klubbarna var grymma, typ årefeeling men ändå sommar. Äh svårt att förklara. Grymt bra drag var det och tjejerna ser inte särskilt bra ut här och dom flesta killarna ser riktigt bra ut. Ett plus för oss tjejer - Ja. Trevliga är alla också. Inga äckliga stureplansbrudar och snubbar som kollar snett som man måste tvingas hänga med i sthlm.

Flög in på nästa klubb och nästa och nästa och nästa.. Ja tiden gick jättefort, och helt plötsligt var vi inne på sista klubben för kvällen, vilket också var den bästa klubben med mest drag! Dansade och dansade och sedan började jag och Gabbi prata med fyra killar från Wales. Ehm, sedan vart det lite kaos. Jag hamnade på en efterfest i en campervan i några timmar och Gabbi hamnade på efterfest i en bastu. Haha sedan promenarade jag hem i soluppgången. Ramlade in i bilen, Gabbi hade kommit hem bra i alla fall, klockan var då sex på morgonen enligt Gabbi. Haha japp så kul var det. Nerkletade med färg blev vi också på en klubb. Som ni kanske kan se på alla bilder. Ser förtaskigt ut, men det var otroligt roligt för stunden.

 

Bilderna som crewet för pubcrawlen tog kommer först och sedan kommer mina egna bilder. Jag tog nästan 100 bilder själv, så det blir mycket utsorterat. Men mer bilder kommer upp på facebook senare.

Killarna från Wales som vi efterfestade med.


Några utav killarna från Melbourne.


Sköna gänget från melbourne!
haha kan ni se mig?

Tonight just became this morning
The sun's waves at the moon
The thought has just started dawning
That there's still so much more that I can do
I shuffle into the sunlight
A zombie roaming on the day
She look's at me and says "What a sight"
A passing woman says

Today's tonight tonight's today today's tonight
Tonight's today today's tonight tonight's today.Jack Peñata - Tonight's today.


YEEEEEEEEEEEEEAH. LIFE'S GOOD.


Swore I'd never fall again.

Kändisspotting här i Queenie idag. Ni vet bögen, Jay från Top Model America kom in på hotellet där vi sökte jobb idag. Sök på Jay Manuel på google annars, så kanske ni känner igen honom.

Är nog förresten bara bra med utgång ikväll. Behöver nog träffa lite folk. Ska få sminka Gabbi också, alltid kul att få piffa till andra människor lite extra på sitt eget vis. Nej nu ska jag sluta lägga ned tid på den här bloggen. Mot bilen och klubbarna!

I made me hate. And now I can't escape!

Had Wild Dreams
Walkin' The Streets
Hell, We Were Young.
Never Looked Back
So We Took Our Dreams
Ran Like Hell
Lived Our Youth
From The Wishing Well
Me And The Boys
Made A Pact
To Live Or Die
No Turning Back
I was blind, one step from the edge. I made me hate, and now im scarred for life. Oh god, I hate what you've done to me.


It's like a bullet without a gun.

Nikki Sixx. Nikki Sixx. Nikki Sixx.


Ibland kan jag bli insnöad på vissa saker. Då spelar inget annat någon roll. Sådana dagar är jobbiga.
Nu vill jag ha jobb och komma in i rutiner, orkar inte gå runt och slappa mer. Man blir hjärndöd och fet av det. Okej som ni kanske hör är jag negativ idag. Bäst att sluta här. Har egentligen haft en toppendag så ska inte klaga. Har sökt en hel drös med jobb och legat i en park och solat. Läst lite har jag gjort också, om Nikki Sixx.


Ps. Jag känner mig febrig och matt. Vi ska köra utgång idag. Men känner inte alls för att vara social. Antar att det bara är att ta sig i kragen. Känner mest bara för att gå hem och sova eller läsa min bok. Har ni hört? Har börjat kalla bilen för mitt hem. Haha kul. Ds.

If you wannna live life on your own terms, you gotta be willing to crash and burn.

Bra citat.


Om ni undrar varför jag är inne mycket på Mötley Crue för tillfället så är det för att jag läser The heroin diaries, spillror ur ett rockstjärneliv av Nikki Sixx just nu. Grymt bra bok förövrigt. Den rekommenderas. 


Vi har förresten precis varit ute och sprungit. Nu ska vi läsa lite bok och krypa ned under våra duntäcken i våran älskade bil. Kollar just nu på solen när den går ned över bergen. Våra kroppar har för första gången på flera månader fått ordentligt med sol på sig och solbrännan är äntligen på väg tillbaka efter en lång höst. Livet är ju bra fint ibland, det måste ju bara medges. Godnatt.


I'm learning to fly, around the clouds.


Gillar bara Queenstown mer och mer för varje dag som går. Och för att inte prata om alla aktiviteter som finns här. Helt galet! Man blir helt lyrisk. Önskar att man hade pengar och kunde göra alla på en gång. Men det kommer, det kommer. Så fort vi har fått jobb, så är det i princip det enda vi ska lägga pengarna på. Bungy, waterrafting, skydiving, canyon jet, paragliding, river surfing, canyon swing, climbing, shooting, ridning, massa olika traks.. well, jag kan fortsätta i evigheter. QT är grymt! Dessutom är naturen alldeles breathtaking här. Queenstown är en stor alpby, medelåldern ligger på 23 år, massa backpackers överallt och riktigt snygga killar ser man vart man än befinner sig, grym shopping, trevliga, glada och sociala människor, sol, värme, en vit sandstrand, lägereldar på kvällarna, massa mysiga uteserveringar och fina bergskedjor som omger hela staden. Och imorgon ska vi pröva på utelivet som jag dessutom kan tänka mig är riktigt grymt här! Ja man kan inte be om så mycket mer av en stad egentligen.

I like being single, I'm always there when I need me.

Ser för tillfället ut som en kräfta. Har ju regnat i två dagar nu och idag var det strålande sol, inte ett moln på himmeln så klockan tio gick jag och gabbi upp för att lägga oss i nere vid hamnen i en park för att pressa. Lyssnade på mp3n och råkade somna, efter 2 timmar såg man ut som en illröd kräfta. Haha bra att solen tar i alla fall, mindre bra att man solat så hårt så att hela huden stramar.

Har precis käkat fyra bitar sushi till lunch, kostade bara 18 kr och så har vi sökt lite jobb också. Great. Ikväll ska vi ta itu med våran träning. Med start idag. Kan inte fläska runt längre. För att citera mitt och gabbis favoritcitat: PAMELA, DU BÖRJAR BLI FLÄSKIG! hahaha. Bor man en meter ifrån en rugbyplan blir det till ett börja springa tio varv runt planen till en början. Kanske ta en längre promenad också i denna underbara natur som finns runt Queenstown.

Juste har jag berättat att vi flyttat från floden 100 meter bort, närmare rugbyplanen? haha nää men det är vår nya adress i alla fall.

Igår kväll:


vår nya view från bilen.. i solnedgången
Jahapp nu är det säkert. Iron Maiden to headline Sonisphere Festival 2010!!! Fan också då. Dessutom så kommer Sonisphere inte äga rum nere i hultsfred nästa år utan i sthlm. Såg att Backyard Babies var med i tv4 nyhetsmorgon igår också. Så det får bli dagens låt. Nästan så man dreglar.. Dregen alltså, what a man..

Dagens låt.
Backyard Babies - Abandon


Runnin' up that hill 
Enda från första stund var Erik och Calle mina två absoluta favoriter i idol. Och hörde att Calle hade framfört en Iron Maiden låt i fredags. Kan tänka mig att han klassade ut den där lilla barnrumpan Tove med hästlängder. Fick i alla fall nyss reda på att både Calle och Erik hade gått till final. Kan inte annat än hurra. Mina två favoriter till final! Önskar att man kunde vart där.   


Daddy's girl.

"Hej kiwi angel. Härligt med en bra start i NZ. Hoppas du och Gabriella har en bra vecka Q.T.
Håller alla två tummar jag har att ni nu njuter av stunden och resan. Många kramar to you my very special angel."


Hur sött meddelande fick jag inte utav min pappa? Världens bästa pappa, min pappa.

Take a ride on the wild side.

Så var ännu en natt i bilen avklarad. Det går riktigt bra att sova i bilen, inatt sov vi tio timmar i sträck. Enda problemet är vart man duschar när man bor en längre tid i bilen. Jag och Gabbi har kommit på en lösning. Om den är särskilt bra vet jag inte, men funkar det gör den. Imorse tog vi schampoo och balsamflaskorna med oss och gick iväg till biblioteket och till dess allmänna toalett. Gabbi stog och passade så att ingen kom in medans jag doppade hela huvudet under vattenkranen och schamponerade mig. Sedan var det Gabbis tur att duscha och min tur att stå vakt. Nej men ren blev man ju i alla fall.

Har regnat lite till och från här. Men livet flyter på, vi tar det otroligt chill och bara njuter utav livet. Låg i vår bil och läste våra böcker imorse och skrev lite brev till er därhemma, sedan sökte vi lite jobb. Nu ska vi gå runt och kolla i lite affärer och njuta utav fina Queenstown, käka middag i någon park kanske, för nu börjar solen kika fram ser jag.

Ja ibland är livet allt bra.Dagens låt.

Mötley Crue - Wild side.


AC/DC LIVE IN WELLINGTON.

Har läst att Iron Maiden förmodligen kommer till Sonisphere festivalen, att kiss kommer till stockholm och att Rammstein kommer till Metal town i sommar. Jag vill inte sitta vid en data då alla bandsläppen inför festivalerna blir av. Jag kommer gråta mig till sömns.

Men jag är ändå jävligt jävligt jävligt lycklig. För vet ni vilka jag ska se om exakt 1 och 1/2 månad?!!!

JAG SKA SE ACDC LIVE I WELLINGTON!  
Biljetterna är utskriva och allt. Men kan nog ändå inte riktigt få in det i min skalle att jag äntligen ska få se dom live! Förstår ni hur stort det här är för mig? Nej jag tror fan inte det. Men om jag säger såhär. I sex års tid har jag dyrkat dom, och om 1 och 1/2 månad ska jag se dom live! Mahahaha. Så overkligt, får gåshud bara av att tänka på det. Mina gudar. Jag kommer totalflippa utav lycka under deras konsert. 

För några dagar sedan kom jag förresten på att jag hade glömt min ACDC tröja hemma. Var riktigt nära på att börja böla då. Min fina fina fina ACDC tröja. Men gabbi räddade mig genom att intala mig att det säkert går att köpa en ny ACDC tröja här. Och rätt hade hon, det finns flera stora cd-shopar som även säljer massa bandtröjor till ett hyggligt pris. Skulle kunna gå runt i flera timmar i dom affärerna, men Gabbi har tröttnat efter typ en halvtimme... Måste ta mig dit själv någon gång. Blir som ett barn i en leksaksaffär.
 

Gabriella Larsson

Tänkte berätta lite om min resekamrat Gabriella, även är kallad Gabbi utav mig. Det är hon jag spenderar varenda dag på andra sidan jorden med. Så tänkte att det kunde vara kul för er att veta lite mer om henne.. Eftersom det ändå regnar här i queenstown och vi inte har något bättre för oss så ska jag göra en lista med frågor nu som hon sedan får fylla i. Haha, nördigt. Men på så sätt får ni ju veta lite mer om henne i alla fall.

Namn: Gabriella Lovisa Larsson
Smeknamn: Gabbe, Gabbi, gabthefab, gab, skalliga gab, hoa
Ålder: 19
Boende: Mariefred, men just nu i en bil på en gratis parkering haha
Gymnasium: Europaskolan, samhälle företag
Familj: Mamma Ann-charoltte, pappa Jörgen, syster Madeleine, syster Stina, bror Johan.
Favoritfärger: Grön, svart
Tidigare jobb: Värdshuset i Mariefred som servitris
Husdjur: Min älskade katt Flugan
Varför jag ville åka till NZ: Mitt livs största äventyr, frihet, leva livet!
Intressen: Vattensporter, ridning, party osv.
Musiksmak: ganska lugn musik, alternativ
Vad jag gör om fem år: lever ett lyckligt liv med alla betydelsefulla människor i min närhet  
Favoritklädsel: Leggings och en lång tröja
Vad gör dig glad: Att omges av alla de människor som betyder mycket för mig!
Favoritgodis: Choklad
Spelar du något instrument: Har spelat gitarr och piano
Morgon eller nattmänniska: Har nog faktiskt blivit en nattmänniska på senaste dar
Stjärntecken: Våg
Favoritserie, bok och film: Greys, No och jag, Twilight 
Här har ni alltså min underbara Gabbi. Människan jag klickade med från första gången vi träffades, och som kommer vara den människan som jag upplever mitt livs äventyr med! Nu kanske ni undrar hur vi träffades? Vi träffades faktiskt via en backpackingsida på internet. Började prata på msn i början utav juli och sedan addade vi varandra på facebook, och ja, nu är vi här!


Rub my eyes, this can't be happening.

Tänkte berätta om en kuslig grej som hände mig. Brukar inte tro på övernaturliga saker som spöken eller skrock och sånt men däremot tror jag starkt på lyckoamuletter och liknande. Alla ni som känner mig bra vet att jag har burit ett svart tunt armband med en liten blå delfin på min vänstra handled i nästan ett års tid nu. Satte på den runt julafton för ett år sedan, och har aldrig tagit av mig den sedan dess. När jag satte på mig den, älskade jag redan nya zeeland så pass mycket att jag lovade mig själv att jag inte skulle ta av mig armbandet förens jag var tillbaka på Nya zeeland igen. I ett års tid har det suttit där, i uppgång som nedgång och varje dag har jag tittat på armbandet och påmint mig om mitt älskade Nya Zeeland. 

Vill ni veta vad som hände samma kväll när vi precis hade anlänt till Nya Zeeland? Armbandet fastnade i min ryggsäck när jag skulle ta av mig den, armbandet gick då sönder och ramlade av!!!! I det ögonblicket visste jag att det var meant to be. Redan för ett år sedan stod det skrivet i stjärnorna att jag skulle återvända till Nya Zeeland.

Ytterliggare en låt á la Gabriella och Angelica:

Imogen Heap - Hide and seakAddress: The car, on the free parking

Idag har vi bl a vart hos två jobbagenturer och signat in oss, och nu sitter vi i vår bil och söker jobb via internet pga det kassa vädret. Såhär kul kan jag och Gabbi ha det en eftermiddag i våran bil. Har redan skaffat oss massa internhumor. Ta oss inte allt för seriöst, vi är på ett extremt flummigt humör för tillfället. Hahah. Jag och gabbi kan inte sluta skratta idag. Wonder why? Vi skyller på att vi är trötta. Men vi sov liksom nio timmar inatt. Vi kanske bara har ovanligt mycket överskottsenergi? Eller så är vi bara på ett nedrans glatt humör för tillfället.

Gabbi: Haha dom ville att vi skulle skriva upp våran adress inne på jobagencyt, vad skulle vi skriva då? Livin in the car by thee flood, on the free parking.


Här får ni i alla fall bloggens första videoinlägg från Nya Zeeland. Hahah lovar vi ska försöka göra ett seriöst senare.Man I'm just living my life, there's nothing crazy about me

Och så ger vi min älskade kusin Johanna en stor applåd för att hon fixat min grymt snygga design här på bloggen. Vad skulle jag göra utan dig? Och enormt mycket tack för videobloggen, sitter här med lyckotårar i ögonen.
Dizzee Rascal & Armand Van Helden - Bonkers


Some people pay for thrills
But I get mine for free
Man I'm just living my life
There's nothing crazy about me.


Cheeers peeps. Nu ska jag ta tag i mitt liv och börja söka jobb. Sedan ska jag och gabbi sätta oss i vår bil, läsa en bok och lyssna på när regnet smattrar mot våran bil, och givetvis hoppas på bättre väder imorgon.


If you always do what you've ..


Hittade denna på en gata i christchurch.. Så klockrent!


I wake up, and every day is a daydream.

Gårdagen var alldeles fantastisk. Vet inte hur jag ska kunna förklara den med ord. Började till och med gråta utav lycka igår. Det var i soluppgången, jag och Gabbi satt i bilen och lyssnade på Pink - Dear mr president, hade precis lämnat Lake Tekapo och var på väg mot Queenstown. Helt plöstligt insåg jag då att jag verkligen var där på Nya Zeeland. Håret på armarna reste sig och jag svär att jag kunde känna hjärtat bulta fortare. Sedan började tårarna rinna utav lyckan jag kände inom mig. Önskar att ni kunde vart där med mig då. Mina fina älsklingar. Nu ska ni få lite bilder i alla fall, många har bett mig uppdatera oftare, och jag försöker så gott jag kan. Mycket att göra här, och ändå inte. Man vill liksom inte slösa bort tiden här framför en skärm. Men samtidigt vill man uppdatera er där hemma.


I söndags:

Här stannade vi till med bilen, tog en lite kort break och doppade fötterna i en jättefin flod


Framme vid Lake Tekapo, den blåa sjön
Passade på att ha minnesstund för Denice här också. Plockade rosa och lila lupiner till henne. Fyra år sedan jag såg henne nu, min älskling... Har nog aldrig haft en finare minnesstund i alla fall
Sedan blev det kväll, och en natt i bilen väntade..


Gabbi passade på att skypa med sina föräldrar innan databatteriet dog..

Igår:


 Förstår ni hur mycket vi ser och är med om på en och samma dag? Det går liksom inte att ta in allt..


Gabbi gillar lugn och alternativ musik. Så min rock går ju tyvärr bort då, får lyssna på det i min ensamhet istället. Blir mycket the fray, lifehouse, lite indierock musik, beatles, beach boys, ballader och så. Så det funkar ju ändå. Mycket ensam tid får man inte så börjar sakna min musik nu. Får ta någon promenad eller ngt snart. Den här låten går iaf på repeat i vår bil. Riktigt riktigt fin är den, sådär så man får rysningar. Lyssna själva:Vill bara säga en sak till er där hemma och ni andra där ute i världen vid namn: Jenny, mamma, pappa, mikaela, fia, yasmina, marc, marie, marcus, emilia, johanna, pernilla, marcus, sassy, farmor, mormor, morfar, jessie. Fasiken vad man inser hur mycket ni betyder när man är ifrån er. Åh vad jag älskar er allesammans. Ni är ljuset i mitt liv. Utan er skulle jag inte finnas. Skulle jag inte vilja existera. Älskar, saknar och tänker på er allesammans.

My world's on fire, how about yours?

That's the way I like it and I'll never get bored. Är i queenstown nu. Kan man flyga utav lycka?Sitter på mc café och äter middag: Mango smoothie a la 99% fat free. Cafét stänger snart. Hinner bara lägga upp en bild så resten kommer imorgon bitti (ikväll för er) älsklingar, när morgondagens frukost ska intas...

Get your motor running
Head out on the highway
Looking for adventure
In whatever comes our way

Yeah, darling
Gonna make it happen
Take the world in a love embrace. 

 ACDC - Born to be wild


Mitt ute i ingenstans.

Det som är så bra med backpackerlivet är att man kan göra i stort sett vad som faller en in för dagen. Idag när vi satte oss i bilen kände vi för att lämna christchurch och fortsätta ut på nya äventyr. Vilket vi då också gjorde.

Så nu sitter vi alltså här, mitt ute i ingenstans i stort sett, eller okej en bit utanför en by som har 200 invånare.  Vid en klarblå sjö, som är omringad utav rosa och lila lupiner, snötäckta berg och gröna ängar. Nu dör snart mitt batteri på datan och då även min kontakt med omvärlden. Ska krypa ned i mina mjukisbyxor nu och njuta utav solnedgången.Bild tagen med webbkameran nyss:


Det här är Att leva.
Godnatt.


My mother always told me be careful of who you love

Be careful of what you do 'cause the lie becomes the truth.
Don't go around breaking young girls' hearts.
And take my strong advice, just remember to always think twice.


Breath in. Breath out. Can you feel what I'm feeling now?

Det finns inga ord för Christchurch. Bara själva namnet är ju helt stunning. Föreställ er gröna parker så långt ögat kan nå, dammar med ankor, blommor som får en att tappa andan, träden varierar med allt från palmer till granar och ekar. Små pittoreska kyrkor i varje gatuhörn, spårvagnar som kör runt i staden, hus i pastellfärger och små uteserveringar med enbart leende människor. Det är ungefär som en liten fantasistad. Jag lever som i en fantasi för tillfället.


Lördag: Vi har blivit bilägare, vi har blivit bilägare, vi har blivit bilägare! Wihoo, wihoo, wihoo. Kändes så himla skumt att gå runt på en marknad och välja och vraka mellan olika bilar, att veta att nästan alla bilar där inne kunde bli våran! Men vår honda, åh det var verkligen kärlek vid första ögonkastet.. Våran lilla "sexy monster", som våran sköna bilförsäljare sa haha.. Tog oss nästan hela förmiddagen att provköra olika bilar hit och dit. Men tillslut var det fortfarande den svarta Hondan ascoten från 1990 som var vår top 1. Bilen var både wof:ad, vilket i stort sett betyder att den har gått igenom en allmän kontroll, bra däck, är en automat, hade låg bränsleförbrukning och kört ca 220 000 mil vilket ändå är hyffsat okej.  Plus att den var riktigt snygg, i alla fall om man jämförde med dom andra rostiga bilarna vi körde! Minus är väl egentligen radion, men jag och Gabbi har funderat lite på det där.. Ska nog köpa en mp3 stereo med bra ljud som man kan ha. Och sedan ska vi köpa madrasser som vi kan ha i bilen eftersom tanken är att vi ska sova i den. Och det med start imorgon. Vi stötte dock på lite problem märkte vi…

 G: Vi kan ju strunta i att köpa mjölk till våra pastarätter, för vi kan ju ända inte tillaga dom imorgon. Och vi kommer ju inte kunna gå på toaletten heller!

A:  Nej juste. Men vi kan ju alltid gå på den där offentliga toaletten på det där museumet.

G:  Hah juste det kan vi göra! Men det är ju ingen idé att sminka oss för hur ska vi då kunna sminka av oss? Museumet lär ju vara stängt på kvällen…

A:  Vi får köpa sådana där avsminkningsservetter så man slipper använda vatten. Vi måste köpa gardiner också som vi täcker fönstrerna med så ingen kan se alla våra grejer och som gör det lite mörkare när vi ska sova!

G: Ja, eller så att vi inte vaknar mitt i natten av att någon står och glor in på oss..

A: Haha men usch, säg inte sådär. Man kanske ska köpa sådana där madrasser också så man sover lite skönare?

G: Ja det vore ju skönt med ett täcke och en kudde också..

A: Det kanske man kan köpa billigt begagnat? .. Haha nej fy vad äckligt..

G: Hmm man kanske ska köpa ett stormkök så man kan bo där i ett par dagar?

A:  Ja men tänk på att man måste diska allt också.. Vart ska vi diska någonstans? Haha kan se dig och mig framför oss en tidig morgon när vi står och diskar våra tallrikar i någon flod någonstans.. Haha.

 

Well, imorgon är det upp till bevis! Måste spara lite pengar, boendet är svindyrt för tillfället så innan vi beger oss ned till Queenstown blir det till att slagga i bilen så mycket som möjligt.

 
Haha en annan rolig konversation idag förresten... Jag och Gabbi ståendes i en korsning:

A: Betyder det där att du får köra eller?

G: Jag vet inte om det bara är grönt för dom som kör rakt fram eller om det är för dom som ska göra en vänstersväng också!

A: Okej.. men gud, nej jag tror verkligen att det är grönt, du måste köra!

G: Jaa men tänk om det inte är det? Äsch vi väntar och ser om han bakom oss tutar.. Då kan vi köra..

20 sekunder senare tutade det.. Hahaha.  Gillar vår taktik, känns säkert.
Jaja, nog pratat om bilen. Riktigt nöjda är vi i alla fall! Efter att vi köpt bilen tog vi en sväng till Botanic Garden. Hur vackert som helst! Jag glömde bort att andas och tappade nog andan ett x antal gånger. Blommor, blommor och blommor.  Och för att inte tala om rosor! Önskar att både farmor och mormor kunde varit med mig idag. Otroligt fina parker fanns det också, så vi slog oss ned i en park och solade i någon timme. Vädret idag var dessutom helt fantastisk. Jag och Gabbi svettades i våra t-shirtar och leggings. Bestämde oss för att ha bikinisar under våra kläder imorgon så att vi verkligen kan sola. Sedan gick vi in på ett museum och sedan gick vi ut på restaurang. Kanske inte direkt är det första en backpacker gör första veckan.. Men sedan finns det ju också olika sorters backpackers har vi märkt, haha. Jag och gabbi är nog inte "riktiga" backerpackers då vi varken går runt utomhus barfota, har äckliga och smutsiga kläder, dreadlocks eller stripigt hår, bor på parkbänkar och äter ur konservburkar. Men vi är nöjda ändå, haha.

Btw, jag älskar Gabbis skratt. Det gör mig alltid på så himla glad, vilket humör jag än är på! Vet nog ingen som har ett härligare skratt än hon. Nu ska jag nog försöka sova. Blir en lång dag imorgon.


Lördag morgon, 07:30

Rättelse: Vårt rum är inte 5x5 m, den är 3x2 meter och har väggar som har lika tunna som papper.  Verkligen trevligt när man till och med hör när grannarna knaprar på chips.

Gårdagen: Vädret var lite halvsådär, molningt och lite blåsigt, så en perfekt dag för att göra alla ärenden. Började morgonen med en promenad runt Christchurch fina parker.  Sedan åkte vi tillbaka hem, käkade frukost i våran gemensamma matsal här på hostelet.. Havregrynsgröt med vatten..mmm.   Sedan begav vi oss till banken där vi fixade internetbank, telefonbank och kontokort och även taxfile nummer. Så skönt att ha det gjort! Sedan vandrade vi vidare genom christchurch fina gator till två olika bilmarknader och började jakten efter våran bil! And we found one! Eller rättare sagt två.. Som vi idag ska övningköra. Vi fastnade speciellt vid en svart Honda från 1990. Jag och Gabbi sprang runt helt lyriska på bilmarknaden. Åh kolla den där, och den där, och den där! Vi ska bli bilägare liksom. Hur coolt?

Efter detta drog vi oss vidare mot vodafone store där vi fixade mobilt bredband och Nya Zeeländskt simkort till mobilen. Sedan lade vi oss och solade och käkade vår favorityoughurt glass på en parkbänk.. life is great! Hörde att ni har minusgrader där hemma i swe, burr. Sedan drog vi oss tillbaka till vårat minimala rum och hade tänkt förbereda oss för en utgång. Men jag totaldäckade (hade bara tänkt ta en snabb nap) men vaknade inte upp förens vid två på natten. Sedan somnade vi om och vaknade inte förens nu, klockan sex på morgonen. Haha det är nog jetlagen som spökar. Så någon utgång blev det i alla fall inte, och tur var nog det!

 

Nu är ju klockan runt åtta-nio på morgonen här, och vi har ytterliggare en lång dag framför oss. Gabbi sitter bredvid och skypar med sina kompisar , och gråter.. det är ju så overkligt att man kan se sina vänner och familj på en dataskärm när dom befinner sig på andra sidan jorden! Ska till matsalen nu, äta våran havregrynsgröt.. Haha, orkar inte skriva allt vi ska göra idag. Så det får ni reda på ikväll (lördag) eller imorognbitti (söndag).  Ska försöka sätta upp en klocka på bloggen som visar den Nya Zeeländska klockan. Men vi är ju iaf 11 timmar före er i tiden.

 Och så en dagens outfitbild för er som är intresserade:


Många kramar till er. Idag blir vi kanske bilägare, wiiiho. Håll tummarna!!

 


I'M HOME

Jag ar har. Jar ar har. Jag ar hemma. JAG AR HEMMA.

Helt plostligt tyckte jag att jag skymtade nagot utanfor flygplansfonstret. En lang vit sandstrand, turkost vatten, omringad av djungel och nagra mil langre bort kunde man skymta vita snotackta toppar.  Det kunde inte vara nagot annat land and nya zeeland det, mitt nya zeeland, mitt nya hem. Tararna brande under ogonlocken och halsen blev alldeles grotig.

Passet stamplades, visumet godkandes. Sedan fick jag svart att andas. Om nagra meter kommer jag andas Nya Zeelandsk luft igen. Holl andan tills svangdorrarna slutligen oppnades. Jag andades djupt in luften. Mitt forsta andetag i nya zeeland pa elva mander. Sedan borjade jag hysteriskt skratta (lite tyst for mig sjalv for att inte framsta som en maniak). Hahaha, jag ar helt mallos.


Iaf. Nu ar vi har, i christchurch. Jag och gabbi har tagit in pa en backpacker hostel. Nu borjar verkligen backpacker livet kande vi nar vi klev in i vart rum som ar 5x5 m med endast innehallande tva sangar och en spegel. Inget fonster har vi heller. haha, jaja. Jag och gabbi ska sova nu. Klockan ar kvart over atta och vi kanner oss totalt manglade. Satt pa vara sangar och bara stirrade pa varandra. Ratt mkt bade psykiskt och fysiskt har det varit dom senaste dagarna om man sager sa.

Vi har en lang dag framfor oss imorgon. Imorgon ska vi bla:

1. Trana
2. Ga till Vodafone store och kopa mobilt bredband
3. Ga till banken och fixa Nya Zeelandskt bankkonto
4. Forsoka kopa en bil, om vi hittar en bra dvs.
5. Fixa Taxfile number (som man maste ha om man ska skatta)
6. Sola och ha picnic i chirstchurch park
7. Utgaaang!

och lite annat smatt och gott. B.la bara njuta utav denna underbara stad!


Kan ju beratta att vi mottes av en stralande sol och en gronska som inte ar fy skam nar vi landade! Vadret har ar ungefar som juni-vadret hemma i sverige. Underbart... Fram med jeansshortsen, t-shirtarna och flipflopsen!


Nu har jag och gabbi konstaterat att vara ogon tittar i kors utav trotthet. Kanns som om att det ar en liter sand i dom. Ge mig en en mjuk och skon sang med tacke och kudde.

I Australien.

Happ sa nu befinner man sig alltsa i Australien. Hur jag mar fysiskt? Mina ogon kanns som om dom ska ploppa ur fran huvudet snart. Har nacksparr ggr en mijon pga att jag har sovit med huvudet pa matbrickan pa satet framfor mig i snart tolv timmar. Min personliga hygien ar sa acklig sa att den nastan kan liknas med skrapet i sopptunnan bredvid mig. Hur jag mar psykiskt? Jag vet inte riktigt. Allt kanns sa himla skumt just nu. Halla jag ar pa andra sidan jordklotet!? Jag har inget jobb och ingen bostad, och jag har lamnat hela min trygghet vad gallande familj och vanner dar hemma. Det enda jag och Gabbi kan saga till varandra vad gallande det har ar "Det har ar sa overkligt, kan inte fatta att vi snart befinner oss i NZ. Hur gick allt sa fort? Hur hamnade vi helt plotsligt pa andra sidan jordklotet?" Nej det gar fasiken inte att fa in i skallen alltsa.

Blev riktigt glad over kommentarerna som ni lamnat sa ni far garna forsatta att kommentera! :) Just nu ar ju bloggen ganska boring. Men bilder och kanske ett videoinlagg kommer nar vi val landat i NZ.

Vill tacka alla mina underbara vanner, min familj och slakt for alla gavor, brev och sms jag har fatt! Dom ar standigt med mig. Och for tillfallet brister jag nastan i grat sa fort jag tittar pa angeln, bandspelaren, moody, farmors brev och alla fina sms.

 

PS. hahaha angaende det har med svinflue.. Kineserna hade tom pa sig munskydd under hela flygningen, alltsa i tolv timmar. Och helt plotsligt i slutet av flygningen kommer flygvardinnorna med munskydd och gar genom bada gangarna med en stor sprayflaska sa flyget fylls med nagot rokliknande. Alla i flyget blir vettskramda och chockade. Sedan far man hora i hogtalarna "ta det lugnt allesammans, vi haller bara pa att sanerar flygplanet fran bakterier." hahah det maste vara ett skamt. DS.

 

PS 2. Johanna och mika vi star vi samma free internet som vi tre gjorde forra gangen pa Sydneys flygplats. Hih, kom att tanka pa er da! DS.

 

NU VANTAR BARA EN 3 TIMMARS FLYGNING SEDAN AR VI I NYAAAAAAA ZEELAND. *Hyperventilerar*


I'm in kina babes.

Hej alla godingar där hemma och er resterande där ute i vida världen. Förstår ni hur overkligt detta känns för mig? Dagen med stort D är ju äntligen här! Dagen då jag återvänder till Nya Zeeland. Varenda dag sedan jag lämnade det landet, och då menar jag också varenda dag.. Har jag drömt, längtat och saknat mitt Nya Zeeland. Varje dag detta år har varit som en nedräkning. En nedräkning tills när jag nästa gång kommer sätta min fot på Nya Zeeländsk mark igen. "Snart är jag där, snart är jag där igen. Tänk framåt" är vad som har hållit mig levande det senaste året. En mörk period har det varit, en mycket mörk period. Då jag flera gånger tappade livslusten och tappade tron på mig själv, mina mål och min framtid. Ljuset detta år kunde jag endast se när jag flydde verkligheten till bland annat England, Barcelona, Yxlan och Hultsfred.

Men nu ni. Nu ni. Jag kan se ljuset! Och det skiner så himla starkt! Snart går jag eller snarare svävar jag runt där, på Christchurch gator. Helt ofattbart det är vad det är. Lyckotårar blandas med tårar utav saknad. Det var otroligt jobbigt att lämna er där hemma. Tror aldrig jag gråtit så mkt som jag gjort dom tre senaste dagarna, förutom då en nära vän till mig dog för några år sedan. Men just nu känner jag bara hur enormt mkt jag älskar er och hur mkt ni betyder för mig. 

Mitt nya liv börjar nu. Mitt äventyr. Och i mitt nya liv och i mina tankar kommer ni ständigt finnas.Okej, enough deeptalk for now. I'm in kiiiiina babes. Och vad tycker vi om kineser Gabbi? Hahah, vårat första möte med kineser blev otroligt förvirrande. Vi blev skickade runt halva kinesiska airporten för att få ut våra nya boardingpass. Och om man tycker att vi i Sverige har gått en aning till överdrift vad gällande det här med Svineflue, ja då kan ni ju bara ana vad kineserna har gjort. Här går varenda kines runt med munskydd. Vilket bara gör deras annars så otydliga engelska ännu grötigare. Papper om huvudvärk, illamående och annat strunt ska fyllas i. Kontroll efter kontroll. Men eftersom att deras engelska är så kass så kan dom inte kan göra annat än att le fånigt och nicka när vi frågar något på engelska, så därför lyckades vi nu smita in på en business class avdelning. Free drinks och eget personligt bredband. Nice. Vad som är mindre nice är att klockan i sverige egentligen är 4 och att jag egentligen skulle ligga och sova såhär dags. Här är klockan 11 på dagen och solen lyser så starkt så att ögonen känns som om dom ska sprängas. Ge mig sömn någon? En tolv timmars flygning väntar strax. Men jag klagar inte.

FÖR SNAAAAAAAAAART ÄR JAG I NYA ZEELAND. I MITT ÄLSKADE ÄLSKADE ÄLSKADE NYA ZEELAND. Och oj vad jag kommer gråta utav lycka. Känslan när jag tog studenten kan slänga sig i väggen, ingen känsla i världen kan mäta sig med den lycka jag kommer känna om några timmar. Så jäkla jäkla ofattbart.


Stay tuned älsklingar, kanske uppdaterar i Australien.RSS 2.0